Ovo je ujedno i prvi ovakav događaj organiziran na Starom mostu. Autor performansa je Irfan Brković (Hypermosh), umjetnik porijeklom iz Tuzle koji trenutno živi i radi u New Yorku.

Posjetioci su sinoć mogli da vide projekciju crno-bijelih apstraktnih oblika na Mostu koji su davali trodimenzionalni utisak da se sam oblik Mosta mijenja. Ovo vizualno iskustvo je umjetnik upotpunio ambijentalnim zvucima i uz korištenje raznih instrumenata je oponašao zvuke prirode.

Vizuelni dio performansa se nastavio i kada je nastupala DJ Jamiie, rezident DJ berlinskog Watergate-a koja je zabavila sve prisutne svojim sofisticiranim i lijepo izrađenim DJ setom bogatim elektronskim zvukom.

Šarene apstraktne projekcije koje su pratile beatove DJ su prisutnima posebno uljepšale prisustvo. Za zagrijavanje za ovaj događaj bili su zaduženi domaći DJ Bobi, te DJ Goblen Geisha koji su privukli interesovanje prolaznika i sve prisutne napunili pozitivnom energijom.

- Ovim događajem smo otvorili jubilarni 10. Street Arts Festival Mostar koji će narednih 10 dana pretvoriti Mostar u umjetnički atelje. Želimo da uvrstimo multimedijalnu produkciju u program festivala i samim tim proširimo polje djelovanja. Smatramo da smo ovakvim spektakularnim doživljajem na jedan inventivan način obilježili 10 godina rada - poručili su organizatori festivala.

Narednih 10 dana, u Mostaru će umjetnici iz SAD, Argentine, Ekvadora, Španjolske, Italije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine oslikavati fasade širom grada, graffiteri iz regije će na više lokacija slikati graffite.