open-navfaktor-logo
search
Uljepšan dan
Stari Grad: Više od 200 poklon paketića za štićenike Zavoda Pazarić
Njihovo zadovoljstvo se zasniva na nekim sitnicama koji čine život, pa su i njihove novogodišnje želje sitnice, kazala je šefica socijalne službe Zavoda Pazarić Anela Čović
23.12.2019. u 15:40
get url
text
Priredba za djecu Zavoda Pazarić

Štićenici Zavoda Pazarić uživali su danas u novogodišnjoj priredbi koju su za njih pripremili učenici osnovnih škola iz općine Stari Grad, u Sarajevu, uručeni su im pokloni koje su pripremili uposlenici Općine, te učenici i nastavnici osnovnih škola.

Više od dvije stotine poklona spremljeno je za štićenike ovog Zavoda, a akciji su se odazvali svi kojima je upućen poziv. Na kraju priredbe, osnovci iz ove općine i štićenici Zavoda zajedno su otpjevali pjesmu "Hajde budi mi drug", a potom su se družili, uz prigodnu zakusku. 

Priredba je održana u Memorijalnom centru Kovači, a, kako je kazao općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, ovo je jedna od akcija koju su svi sa zadovoljstvom spremali.

 - Zadovoljstvo mi je vidjeti svu djecu zajedno na jednom mjestu, pogotovo ovakvim povodom i želim pohvaliti naše učenike koji su pripremili ovu priredbu i poklone. Na ovaj način učimo djecu empatiji, drugarstvu, dijeljenju - kazao je Hadžibajrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.