Nakon što je završena zamjena podzemnih instalacija, tamponiranje i betoniranje podloge u ulici Štrosmajerova počelo je popločavanje jedne od najpopularnijih pješačkih zona u Starom Gradu. Radovi se izvode od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki, a počeli su 14. septembra.

U Štrosmajerovoj je ranije urađeno uklanjanje starih ploča, zamjena instalacija BH Telecoma, Elektroprivrede i Sarajevogasa, te vodovodnih instalacija i priključaka, a potom i betoniranje ploče debljine 12 centimetara, na površini od 1.100 metara kvadratnih.

- U toku je transport i ugradnja ploča od prirodnog kamena (granit) u cementnom estrihu. Uporedo se radi transport i ugradnja ivičnjaka od prirodnog eruptivnog materijala, te ugradnja slivnika za oborinsku odvodnju - istakli su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove.

Rekonstrukcija Štrosmajerove ulice projekat je koji finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a njegova vrijednost je 550.000 maraka, navodi se u saopćenju Općine Stari Grad.