open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Starčevićev spisak za Irce i Šveđane: Većina fudbalera iz Premijer lige BiH
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine će u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici u sklopu kvalifikacija za Euro 2023. odigrati utakmice sa selekcijama Sjeverne Irske i Švedske.
23.08.2021. u 14:05
get url
text

Mečevi su na programu 3. i 7. septembra u 16.30 sati, a selektor Slobodan Starčević u ovim susretima računa na sljedeće igrače:

Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Luka Kačavenda (Velež), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Saša Marjanović (Gorica, Hrvatska), David Čolić (Leotar), Amar Dedić (Wolfsberger, Austrija), Nenad Nikić (Radnik), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Ivan Bašić (Zrinjski), Amar Tahrić (Radnik), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Andrija Drljo (MTK, Mađarska), Enver Kulašin (Borac), Belmin Mešinović (Tuzla City), Anes Mašić (Zrinjski), Faris Zubanović (Velež), Adi Alić (Sloboda).

- Na spisku se nalazi većina igrača koji su bili i na prethodnim okupljanjima u martu i junu, gdje su ostvarili dobre rezultate. Za razliku od prijašnjih spiskova, ovaj put je reprezentacija uglavnom sačinjena od igrača iz Premijer lige BiH, jer mali broj igrača iz inostranstva igra na visokom nivou. Imamo kvalitet i nastojat ćemo da stvorimo dobru atmosferu uoči susreta sa kvalitetnim protivnicima, kakve su reprezentacije Republike Irske i Švedske. Svjesni te činjenice, uložit ćemo svoj maksimum da na najbolji način pripremimo ekipu i napravimo dobar model igre, koji će nam omogućiti ostvarenje dobrih rezultata - rekao je selektor Slobodan Starčević.

Reprezentativci će se u Zenici okupiti 30. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.