Selektor Slobodan Starčević kaže kako su igrači na pripreme stigli u različitom raspoloženju.

- Svi igrači koje smo pozvali su stigli na okupljanje sa dobrom energijom. Neki su manje, neki više umorni, ali vjerujem da ćemo brzo da ih spremimo za utakmice koje su pred nama i da ćemo nove igrače koje smo pozvali uklopiti u naš model igre. Očekujem od ekipe u ovim utakmicama da pokaže da ova generacija ima kvalitet i da se što bolje spremimo za ono što nas čeka u kvalifikacijama - rekao je Starčević.

Dobar dio ekipe čine igrači iz prethodnog kvalifikacionog ciklusa, što potvrđuju u riječi fudbalera Borca Đorđa Milojevića.

- Okupili smo se danas i atmosfera u reprezentaciji je odlična. Kostur ekipe čine igrači koji su nastupali i u prošlim kvalifikacijama i nadam se da imamo kvalitet da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Ekipa je dobra i utakmice koje su pred nama će nam zasigurno pomoći da se spremimo za kvalifikacije - kazao je Milojević.

Adrian Leon Barišić takođe očekuje da ekipa bude spremna za utakmice u devetom mjesecu.

- Dosta novih igrača je na ovom okupljanju, ali cilj prijateljskih utakmica je da pokažu na koga se može računati u zvaničnim utakmicama. Ono što je najbitnije su mečevi koji nas očekuju u septembru protiv Švedske i Republike Irske. Sve smo podredili tome i dobro je što smo na vrijeme krenuli da se uigravamo - poručio je Barišić.

Igrači će 3. juna krenuti u Hrvatsku, a dan poslije u Lučkom će biti odigran meč sa Maltom. Susreti sa Katarom na programu su 7. i 11. juna u Velikoj Gorici.