open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Starčević objavio spisak za Italiju i Luksemburg
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023.
27.09.2021. u 16:50
get url
text

Bh. tim će se 8. oktobra u 17:30 sati na Bilinom polju u Zenici sastati sa Italijom, dok će 12. oktobra u 16.30 gostovati u Luksemburgu.

Selektor Slobodan Starčević u ovim susretima računa na sljedeće igrače:

Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Luka Kačavenda (Velež), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Saša Marjanović (Gorica, Hrvatska), David Čolić (Leotar), Amar Dedić (Wolfsberger, Austrija), Nenad Nikić (Radnik), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Ivan Bašić (Zrinjski), Đani Salčin (Velež), Amar Tahrić (Radnik), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Andrija Drljo (MTK Budapest, Mađarska), Enver Kulašin (Borac), Belmin Mešinović (Tuzla City), Anes Mašić (Zrinjski), Faris Zubanović (Velež), Daniel Lukić (Široki Brijeg).

Selektor Slobodan Starčević o spisku kaže:

- Pozvali smo igrače koji u iznijeli teret septembarskih kvalifikacija, te smo im pridodali Đanija Salčina i Daniela Lukića. Očekuje nas meč sa Italijom koja je favorit u grupi, te sa Luksemburgom kojeg takođe ne smijemo potcijeniti. Oni su protiv Republike Irske pokazali da su taktički veoma dobra ekipa. Nama predstoji da se što bolje pripremimo, odigramo kvalitetne utakmice i nadam se osvojimo što je moguće više bodova.

Igrači će se okupiti 4. septembra u Trening-centru FSBiH u Zenici.

BiH poslije tri utakmice ima dva osvojena boda i trenutno je petoplasirana u grupi. Lider je Švedska sa sedam, Italija ima šest, Irska i Crna Gora osvojili su po četiri boda, a Luksemburg je na posljednjem mjestu s jednim bodom na kontu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.