open-navfaktor-logo
search
Selektor U-21 tima
Starčević: Nadam se da nećemo ponoviti gluposti iz meča sa Irskom
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Trening centra FSBiH u Zenici u meču trećeg kola kvalfikacija za EURO ugostiti selekciju Švedske.
06.09.2021. u 14:41
get url
text

Poslije prva dva kola izabranici Slobodana Starčevića na svom kontu imaju tek jedan bod iz remija sa Crnom Gorom.

Sutrašnji meč bit će prava prilika da poprave slab utisak iz susreta protiv Republike Irske u kojem su poraženi s 2:0.

- Irska i posebno Švedska su kvalitetne ekipe. Mi smo trebali da nađemo kvalitetnu taktiku da probamo obje utakmice odigrati što bolje. Ono što smo radili u nekim momentima igre protiv Irske ima smisla, međutim, prekidi koji su trebali da budu neka naša prednost jer smo na tome radili, nisu to bili. Loše smo reagovali i izgubili taj meč - rekao je selektor U-21 selekcije naše zemlje Sloboda Starčević, te dodao:

- Nadam se da se takve gluposti neće ponoviti protiv Švedske. Sigurno da će biti dvije-tri izmjene u odnosu na meč protiv Republike Irske. Igramo protiv kvalitetnog protivnika koji ima ambicije da igra ofanzivan fudbal.

Utakmica BiH - Švedska igra se sutra sa početkom u 16.30 sati u Trening kampu FSBiH u Zenici.

Upravo selekcija Švedske zauzima vodeće mjestu u kvalifkacionoj grupi F sa šest bodova iz dva meča, druga Crna Gora sa četiri boda iz tri susreta, treća i četvrta su Irska i Italija sa po tri boda iz jednog meča. Naša selekcija je na petom mjestu s jednim bodom iz dva susreta, dok je Luksemburg posljednjeplasirani bez bodova iz tri susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.