Četvrtak, 17.06.2021.

Stanovnici Paša Bunara u šoku: Nakon svađe nožem ubio suprugu, sebi presudio bombom

Kako saznajemo od šokiranih komšija, muškarac je, navodno, tokom svađe usmrtio suprugu, a zatim aktivirao bombu, kojom je ubio sebe, a ranio jednog od svoje dvojice sinova, koji su blizanci

U toku je uviđaj u tuzlanskom naselju Paša Bunar, gdje je rano jutros došlo do tragedije u kojoj je stradao bračni par srednjih godina, a povrijeđen je jedan od njihove dvojice sinova.

Kako saznajemo od šokiranih komšija, muškarac Hajrudin Z.  je, navodno, tokom svađe usmrtio suprugu Dženitu Z., a zatim aktivirao bombu, kojom je ubio sebe, a ranio jednog od svoje dvojice sinova, koji su blizanci u dobi od 20 godina.

Iz UKC-a Tuzla nam je potvrđeno da je u tu zdravstvenu ustanovu dovezena osoba A. Z. (1999).

Prema riječima glasnogovornice UKC-a Tuzla Ersije Aščerić Mujedinović, mladić je svjestan, komunikativan i trenutno stabilan.

- Odvezao sam kćerku na autobus, kad sam se vratio, vidim vozilo Pokopa, pitam šta se desilo, kažu komšija naš zaklao ženu i bacio bombu. Sebe ubio, a ranio sina - kazao nam je komšija ove porodice Sead Jogunčić.

Dodao je da komšije zna iz viđenja, te da zna da su oboje radili u nekom osiguranju.

- Bili su jako fini oboje, ne bih nikad rekao da bi se tako nešto moglo desiti - kazao nam je Jogunčić.

Slično kaže i Fatima Ustavdić, koja živi tri zgrade dalje i koja kaže da porodicu poznaje godinama.

- Svi smo u šoku. To je jako fina porodica, poznajemo ih godinama, uvijek su se fino javljali. Kad mi je sin umro, dolazili su mi na žalost, mogu samo najbolje reći o njima - kaže ova žena.

Dodaje da su "djeca jako fina, kulturna, te da nikad nikakvih problema s bilo kim od njih nije bilo".

- To je bilo rano jutros, čulo se kad je puklo. Mali ovaj što nije povrijeđen je valjda istrčao i vikao: "Spasite mi brata!" - kaže Ustavdić.

Iz Tužilaštva TK je i zvanično potvrđeno da se radi o ubistvu i samoubistvu, a tužilac je naložio obdukciju tijela stradalih. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh