open-navfaktor-logo
search
Vrijedan poklon
Stanovnici općine Centar donirali 2.500 knjiga biblioteci u Matuzićima
Općina Centar je od sredine februara do sredine marta ove godine organizovala akciju prikupljanja knjiga za biblioteke u Matuzićima, koji administrativno pripadaju Općini Doboj Jug, te biblioteke u okviru Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima.  
23.07.2020. u 14:13
get url
text
Biblioteka
Biblioteka

Tokom ove akcije, u koju se uključilo svih 18 mjesnih zajednica Centra, prikupljen je veliki broj naslova. Tim povodom su, u ime načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića i Općinskog vijeća Centar, savjetnik Senad Hasanspahić i predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima Munib Milišić posjetili Općinu Doboj Jug gdje su uručili ovu donaciju načelniku ove općine Mirnesu Tukiću i direktoru Javne ustanove Opća biblioteka Doboj Jug Elvedinu Skuli, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

- Nakon provedene akcije u proljeće ove godine uspjeli smo, zahvaljujući dobroj namjeri naših sugrađana, za vašu biblioteku u Matuzićima sakupiti gotovo 2.500 knjiga. Ovo nije prva akcija prikupljanja knjiga, kao i ostalih potrepština koje smo do sada uglavnom donirali povratničkoj populaciji u Stocu, Goraždu, Srebrenici i drugim mjestima širom Bosne i Hercegovine. U ovoj akciji smo prikupili i oko 1.000 naslova za potrebe biblioteke u Potočarima, a donaciju ćemo uručiti naredne sedmice - kazao je Milišić. 

Načelnik Tukić se zahvalio na ovoj i dosadašnjoj pomoći Općine Centar. 

- Naša javna ustanova je formirana prije dvije godine, jer smo mi kao mala lokalna zajednica bili jedina općina u našem kantonu koja nije imala svoju biblioteku. Donacija knjiga je nam dobrodošla na čemu smo posebno zahvalni, čime se pokazalo da nismo zaboravljeni od nekih općina u Federaciji BiH. Za ovu biblioteku, koja je sada smještena u krugu Osnovne škole "21. mart" u Matuzićima, imamo namjeru graditi zgradu. Osim učenika ove osnovne škole ovu biblioteku mogu svi koristiti i prvenstveno ona služi najviše srednjoškolcima i studentima, gdje imamo oko 700 aktivnih članova - rekao je Skula.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.