open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Stanovnici 23 zgrade naselja u Podgorici stavljeni u karantin
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori tražilo je da se mjera samoizolacije odredi mještanima podgoričkog naselja Vrela Ribnička.
04.04.2020. u 19:22
get url
text

Iz Nacionalnog korodinacionog tijela tražili su da se epidemiološke mjere hitno preduzmu u dijelu romskog naselja, koje obuhvata 23 zgrade.

- Odluka o samoizolaciji stanovnika u objektima stanovanja donijeta je nakon što je sinoć jedan stanovnik toga naselja, u skladu sa zdravstvenim stanjem, upućen u Klinički centar na bolničko liječenje, a prethodno su u toj gusto naseljenoj zajednici ostvareni brojni direktni i indirektni kontakti - navode u Nacionalnom koodinacionom tijelu.

Pojašnjava se i da će biti pokrenuta i hitna nabavka namirnica i sredstava za ličnu higijenu za mještane tog naselja. Podsjeća se i da je prilikom donošenja današnje odluke o samoizolaciji naselja uzet u obzir pozitivan efekat tih mjera u Tuzima i u selu Biokovac u Bijelom Polju.

- Donijete mjere dale su rezultate zahvaljujući podršci i razumijevanju lokalnog stanovništva i podršci lokalnih samouprava. Vjerujemo da će uz takav odnos mještana Vrela Ribničkih i snažnu podršku Glavnog grada ova mjera dati svoj puni efekat - ističe se u saopćenju.

Iz Nacionalnog koordinacionog tijela su pojasnili da su mjere donesene rad zaštite zdravlja i života građana u tim lokalnim zajednicama i šire. Kako se navodi, dosadašnji efekti potvrđuju njihovu punu opravdanost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.