open-navfaktor-logo
search
Vježbale za Dnevnik
Stanje u USK ministrica dočarala u studiju: Ovako se smijala na pitanja o privredi
Video na kojem je ministrica privrede Unsko-sanskog kantona Samra Mehić, a nastao je neposredno pred početak centralne informativne emisije na RTVUSK, ovih dana je isplivao u javnost. Novinarka i prezentarka vijesti Aida Štilić objašnjavala je ministrici šta će ju pitati kada konačno dođe red na njeno gostovanje pred kamerama, ali ministrica to baš nije ozbiljno shvatala. 
22.02.2022. u 14:19
get url
text

Kakvo je stanje u privredi Unsko-sanskog kantona, s obzirom na to da mi svi od toga ovisimo, pitala je novinarka, a ministrica se dala u smijeh. 

- Kakvo je stanje u privredi, šta da ti kažem - rekla je ministrica smijući se i kada joj je novinarka pokušalo dodatno pojasniti pitanje, ministrica je ponavljala:

- Ma znam, ma znam, ali to je loše u startu. 

Kako je to izgledalo, možete pogledati u videu. 

 

Ministrica se danas i sama oglasila, kako su prenijeli lokalni mediji. Evo kako je ona objasnila svoje ponašanje u studiju RTVUSK prije početka Dnevnika. 

- Kada sam 7. maja 2021. godine prvi put nakon imenovanja gostovala na RTVUSK, vjerovala sam da se nalazim u prijateljskom okruženju i tako sam se ophodila prema svim prisutnima. Neformalni razgovor sa voditeljicom prije snimanja intervjua snimljen je bez moga znanja i dopuštenja i takav se koristi s namjerom diskreditiranja mene lično, ali i svega što sam zajedno sa saradnicima uradila u Ministarstvu do danas. O rezultatima tog rada ću govoriti, i više nego do sada. Neće me pokolebati napadi i omalovažavanja onih koji nikakvih skrupula nemaju - navela je ona između ostalog, nabrajajući i šta je do sada radila u Ministarstvu, ali i šta će raditi u narednom periodu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.