Stanje u NK Čelik zabrinjavajuće: SDA Zenica zahtijeva sjednicu

objavljeno: 05.12.2016. u 11:43

Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Zenice uputio je predsjedavajućoj Gradskog vijeća Sanji Renić zahtjev da u najkraćem roku sazove sjednicu Vijeća sa samo jednom tačkom dnevnog reda - "Stanje u Nogometnom klubu Čelik Zenica - Program oporavka, stabilizacije i razvoja".

Kako se navodi u zahtjevu, stanje u NK Čelik već duže vrijeme je zabrinjavajuće, što zahtijeva uključivanje svih gradskih struktura, gradonačelnika, gradske uprave i Gradskog vijeća, ali i šire javnosti u iznalaženju kvalitetnih, sistemskih i realno provodivih rješenja, odnosno mjera s ciljem oporavka, stabilizacije i razvoja Čelika.

Klub vijećnika SDA Zenica očekuje od nadležnih sveobuhvatnu pripremu radnog materijala, širok javni dijalog i kreiranje ambijenta u kojem će se problematika funkcionisanja i reorganizacije Čelika u svakom pogledu, na zadovoljstvo svih Zeničana, posebno vjernih navijača, odgovorno i transparentno tretirati i rješavati.

- Naši vijećnici su spremni na višednevno zasjedanje na kojem bi se otvorila sva značajna pitanja, počev od revizije ukupnog poslovanja i funkcionisanja Kluba od 1996. do 2016, reprograma dugovanja, usvajanja novog statuta i pravilnika, statusa uposlenih i nogometaša, do usvajanja programa strateškog razvoja i moderne organizacije NK Čelik - navodi se zahtjevu za tematskom sjednicom.