MUP TK

Pretresi u šest gradova TK: Uhapšeno 15 osoba, pronađeno oružje i droga

Objavljeno: 15.03.2019. u 14:24 Autor: J. B.

Nakon obavljenih pretresa uhapšeni su A. H. (30) iz Gračanice zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i dvije teške krađe i K. N. (25) iz Gračanice te su obojica uz izvještaj predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK

FOTO: MUP TK

U skladu s Operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe droge i nedozvoljenog držanja oružja i municije, pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su izvršili više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca, a uhapšeno je ukupno 15 osoba.

Tokom pretresa pronađeno je: lovačka puška, automatska puška kalibra 7,62 mm, vazdušna puška, pištolj, sedam komada municije kalibra 7,65 mm, dva bajoneta, plazma TV, laptop, dvije SIM kartice, mobitel, veća količina droge kanabis sativa, više PVC pakovanja u obliku loptica u kojema se nalazila droga spid, 24 manja paketića i jedan veći paketić u kojima se nalazila droga, četiri manja pakovanja PVC folije u kojima se nalazila droga kokain, jedna PVC vrećica u kojoj se nalazilo 18 sjemenki indijske konoplje, šest drobilica i tri digitalne vage.

Nakon obavljenih pretresa uhapšeni su A. H. (30) iz Gračanice zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i dvije teške krađe i K. N. (25) iz Gračanice te su obojica uz izvještaj predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Foto: MUP TK

Uhapšeni su i E. F. (34) iz Tuzle, M. K. (39) iz Srebrenika, odbojica zbog kršenja Zakona o oružju i municiji, A. H. iz Živinica, zbog sumnje da je počinio tešku tjelesnu ozljedu, nasilničko ponašanje i prekršenja Zakona o oružju i municiji TK, kao i E. B. (28) iz Tuzle, E. B. (24) iz Gradačca, A. M. (28) iz Tuzle i M. S. (24), nastanjen na području Doboja, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanja i omugućavanja uživanja opojnih droga.

Uhapšeni su i A. H. (37), M. B. (23) obojica iz Tuzle, I. P. (40) iz Lukavca, A. I. (28) nastanjen na području Gračanice, M. I. (26) iz Gradačca i A. K. (26) iz Tuzle, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije