open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Stanje na putevima: Gusta magla smanjuje vidljivost
Skrećemo pažnju i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima
14.01.2020. u 07:15
get url
text

Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Save, Sane, Bosne, Vrbasa i Spreče, kao i dionice Konjic - Jablanica, Kupres - Šuica i Kaonik - Kiseljak.

Skrećemo pažnju i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na planinskim prevojima učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jajce - Crna Rijeka (Zdaljevac), Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo - Trnovo (Krupac) i Lanište - Ključ.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.