open-navfaktor-logo
search
Prvorođene u 2022.
Stanivukoviću nisu dali u posjetu, Kordić darovao pogrešnu bebu
Gradonačelnik Mostara Mario Kordić jutros je u Kliničkoj bolnici (KB) "Dr. Safet Mujić" pozirao s bebom za koju je mislio da je prva rođena u gradu na Neretvi u 2022. godini.
01.01.2022. u 17:53
get url
text
Stanivuković u UKC-u RS
Stanivuković u UKC-u RS

Kordić je posjetio djevojčicu Emu i njenu majku Elmu Ramić Domazet kojoj je darovao cvijeće i čestitao na prinovi u svoje i ime Gradske uprave.

Međutim, nekoliko sati kasnije iz Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" saopćeno je kako se radi o njihovoj nenamjernoj grešci te da Ema nije prva beba rođena u Mostaru, javlja Bljesak.

Prva beba rođena u Mostaru u novoj godini je sin Sanje Bisić. Sanja je rodila zdravog dječaka koji je prilikom poroda bio dug 54 centimetra, a težak 3,9 kilograma.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković došao je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci s namjerom da daruje prvu bebu rođenu 2022. godine. Riječ je od djevojčici rođenoj minutu poslije ponoći.

Međutim, ova posjeta pokazala se gorka za Stanivukovića, jer mu nije bilo dozvoljeno da lično daruje bebu, a prilikom predaje poklona u ime grada požalio se na protokol, jer ga kao gradonačelnika niko iz UKC-a RS-a nije dočekao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.