open-navfaktor-logo
search
Dolazi naplata
Stanivuković tvrdi da je "uhvatio kriminal kao zeca" u Gradskoj upravi Banje Luke
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković predstavio je prvi izvještaj Tima za reviziju koji je prethodnih dana "češljao" javne nabavke, ugovore, sporazume i ostalo u gradskoj upravi, koje je sklapala bivša vlast SNSD-a.
31.01.2021. u 13:17
get url
text

Stanivuković je na konferenciji za novinare kazao da se u Gradskoj upravi prvi put javno govori o kriminalu, koji je "uhvaćen kao zec i ne može da mrdne".

- Zapisan je na papiru, a krivične prijave će biti predate u utorak. Ovo je početak novog perioda u kojem više ništa neće biti isto - dodao je Stanivuković.

Prva tema koje se gradonačelnik dotakao bila je tema bilborda kojih u Banjoj Luci, kaže, ima 372, "od kojih je 159 postavljeno lažno, bez naknade, u blizini Gradske uprave, te da je time budžet za godinu dana oštećen za pola miliona maraka, 2.000.000 KM za četiri godine".

- E to su gospodo besplatni udžbenici kad kažete da nema budžeta, to je 5.000 karata mjesečno za penzionere, stipendije za studente - istakao je Stanivuković.

Sve firme će biti identifikovane, a rok za plaćanje je ponedeljak, dodaje on.

Stanivuković je rekao da je jedna od firmi koja iznajmljuje sporne bilborde i firma Dodikovog sestrića.

On je pomenuo i slučaj ukljanjanja srca grupe "Pravde za Davida", rekavši da je za to izdata usmena naredba i da nema pisanih tragova.

Gradonačelnik Stanivuković je rekao da "za sve one koji su lovili u mutnom dolazi naplata, te pozvao nadležne da istraže sve ono što je rekao i uhapse odgovorne", piše BN.

- Pozivam ih da uhapse i mene ako ovo što sam rekao nije tačno - kazao je on.

Zaključio je da je Tim za reviziju imao ozbiljan posao i radio ono što državne institucije nisu radile decenijama.

Stanivuković je novinarima rekao i da je uočio sumnjivo vozilo i sumnjivo lice koje ga prati na javnim i privatnim događajima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.