open-navfaktor-logo
search
Populizam i druge bajke
Stanivuković prvi dan na posao došao autobusom, sad već ima nosača kišobrana
Draško Stanivuković (PDP), novi gradonačelnik Banje Luke, osim što je poznat po negiranju genocida u Srebrenici, konstantnim nacionalističkim stavovima koje iznosi u javnosti, poznat je po populizmu na kojem bi mu mogli "pozavidjeti" i mnogo iskusnije kolege.
26.12.2020. u 22:41
get url
text

Naime, prvi radni dan na poslu obilovao je naslikavanjem za medije, populističkim potezima, a pojedine medijske kuće su ga u stopu pratile i s oduševljenjem izvještavale o mladom gradonačelniku koji je "načeo" neprikosnovenu vladavinu SNSD-a i Milorada Dodika.

Facebook zvijezda Stanivuković je tako oduševio lakovjerne građane, a bogme i neke novinare, kada je na posao došao autobusom, svrativši prvo u crkvu.

Reality show PDP-ove zvijezde u usponu nastavio se objavom kako je oduzeo ključeve svih službenih automobila uposlenicima Gradske uprave, a potom i objavom kako će Banja Luka ponovo biti "ćirilična", što će reći da će natpisi po gradu i na javnim preduzećima biti na ćirilici.

I dok Stanivuković i mediji koji ga u stopu prate već danima, ne skrivajući oduševljenje tobožnjim promjenama u gradu na Vrbasu, priređuju predstave za javnost, neki su primijetili i druge detalje.

Iako iz dobrostojeće kuće, mladi Stanivuković se nastajao predstaviti skromnim i bliskim "običnom" čovjeku koji jedva sastavlja kraj s krajem. Naročito je nastojao prikazati se kao neko ko neće uživati privilegije koje sa sobom nosi gradonačelnička fotelja.

Međutim, kao što rekosmo, ima građana koji se ne daju prevariti, pa se na društvenim mrežama već širi fotografije i opaska kako je gradonačelnik od skromnog dečka koji se vozi gradskim autobusom za dva-tri dana došao do toga da ima čak i ličnog nosača kišobrana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.