Stanivuković je rekao da za predsjednika PDP-a, osim ambicije, ima i kapacitet i potencijal, te da sve to potvrđuju izborni rezultati stranke u Banjoj Luci, koja pokazuje rast.

- To ne znači da ja to moram ili treba da budem predsjednik. Politika je proces odlučivanja ko ima većinu i šta drugi ljudi u Predsjedništvu PDP-a misle o tome - rekao je Stanivuković.

Na pitanje da li to znači da neće napuštati PDP, Stanivuković je rekao da želje drugih ili te priče traju godinama, a da je njegovo mišljenje da PDP treba iznutra da očvrsne i ojača.

Na konstataciju da je Jelena Trivić ranije poručila "ili ona ili Stanivuković u PDP-u", Stanivuković kaže da je to rekla Trivić, ne on.

Stanivuković je rekao da ne postoji sukob između njega i Trivić, već jednostrani napadi i jednostrane kvalifikacije na koje on nije odgovorio.

- Želim sve najbolje i svu sreću Jeleni Trivić. Ona je odlučila sama da napravi takav korak - istakao je Stanivuković, koji je i gradonačelnik Banje Luke. 

- Da nije bilo Јelene Trivić-ne bih bio tu gdje sam sada - kaže Stanivuković i dodaje da "to što ona govori o njemu u stvari priča o sebi".

- U politici, ono što je danas ne znači da će biti sutra. Imate dvije godine da se rehabilitujete i o tome ćemo razgovarati na Predsjedništvu. Meni je savjest čista. Blamaža je pričati javno o tome. Samo neozbiljni pričaju. To je blamaža - naveo je Stanovuković.

- Ko će biti kandidat za gradonačelnika Banje Luke na lokalnim izborima za dvije godine, stvar je dogovora opozicije - kazao je Stanivuković za RTRS.