open-navfaktor-logo
search
Skandal u Čelincu
Stanivuković istrajan da je fizički napadnut, Dodik tvrdi da ga nije "ni pipnuo"
Stanivuković je rekao da se sve dogodilo kada je došao da izvede performans, u vrijeme dok su zvaničnici RS-a polagali kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji
09.09.2018. u 17:31
get url
text

Predsjednik RS Milorad Dodik tvrdi da je laž da je udario banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića. 

Kao što smo već objavili, polaganje kamena temeljca za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji u Čelincu danas je obilježio incident između predsjednika RS i SNSD-a Milorad Dodik banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića, koji su se prvo verbalno, a zatim i fizički sukobili.

Međutim, Dodik tvrdi da incidenta nije bilo.

- Nije se desio incident nego pukušaj isceniranja od strane opozicije - izjavio je danas Dodik u Čelincu.

On je podvukao da "niko nikoga nije udario", te demantovao da je postojao "bilo kakav fizički kontakt".

Ocijenio je da je događaj iz Čelinca "žalosna politika Mladena Ivanića i Igora Crnatka".

- To je njihovh izbor za kampanju. Oni u Banjoj Luci čekaju da im se vrate djeca sa torbama punim kamenja koje su podmetnuli – izjavio je Dodik.

Istakao je da je Stanivuković sa kamenom u ruci prišao mjestu gdje su bile štićene osobe, kao i da je još nekoliko osoba imalo torbe sa kamenjem, te da su neki od njih odvedeni u policiju na razgovor.

- Niko ga nije udario, to je laž, izmišljeni scenario – ponovio je Dodik u više navrata, te pozvao sve na "fer i poštenu kampanju" i dodao kako je "očigledno da je njima provokacija jedino što im je ostalo".

On je istakao i da "nema zašto da se izvinjava".

- Nemam za šta da se izvinjavam. Ništa nisam učinio, nikada nisam ni pipnuo ni dirnuo tog dječka. Nemam namjeru da se pravdam, ali me iznenađuje bezobrazluk i laži koje su spremni da plasiraju u javnosti. Povrede ne postoje. Nema nijedne povrede. One se dokazuju tako što odete u dom zdravlja, pa i lakše tjelesne povrede utvrdi ljekar. Nikakvih tjelesnih povreda nema, ali očigledno ima drugih nekih povreda. Sve je laž – kazao je Dodik.

Premijerka RS Željka Cvijanović je ocijenila da je današnji događaj u Čelincu, bio "nevjerovatan scenario".

- Podsjeća me na neke koje smo imali priliku da viđamo na drugim prosotorima. Moja obaveza, i drugih insititucija, je da na politički način ne obraćamo pažnju i apelujem da se svi potrude da, ako imaju šta da ponude građanima, to urade na adekvatan način – rekla je Cvijanović.

Ona je kazala i kako Stanivuković "hoda po tuđim skupovima i pravi performanse, a građani RS nisu zaslužili da imaju takvu političku ponudu".

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković izjavio je, međutim, da su ga danas u Čelincu fizički napali predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegovo obezbjeđenje.

Tvrdi da nisu tačne tvrdnje nekih medija da su on i njegovi prijatelji imali kamenje u rukama i krenuli da napadnu zvaničnike RS.

Stanivuković je rekao da se sve dogodilo kada je došao da izvede performans, u vrijeme dok su zvaničnici RS-a polagali kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji.

Tvrdi da je Dodik sišao sa bine, prišao mu i opsovao ga, te izbio mu telefon iz ruke, koji je pokušalo da uništi predsjednikovo osiguranje.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci, kojom su prisustvovali i predstavnici PDP-a, Stanivuković je rekao da je bio u društvu još jednog prijatelja (19) i prijateljice (18) te da nisu imali namjeru nikoga na napadnu, već da je preformansom želio da ukaže da svako ima pravo da dođe na ovaj događaj u Čelincu.

Stanivuković je rekao da mu je Dodik, nakon što je završio govor, prišao i rekao pogrdne riječi, izbio mu telefon iz ruke i udario po ramenu.

– Iz njegovog obezbjeđenja su me počeli vrijeđati, psovati, gnječili ruku, savijali telefon, a potom me opkolilo mnogo ljudi, koji su me gurali i dobacilivali da sam "smrad". Kamere su sve snimile – dodao je on.

Stanivuković je posjetio da je već ranije na svoj način, performansima, kritikovao vlast, naročito zbog organizovanja svečanosti i otvaranja građevinskih radova.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je rekao da očekuje izvinjenje od Dodika. Ako od Draška Stanivukovića budu pravili "atentatora" stat će, kaže, uz njega i smatrat će da to misle za sve njih.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da su svi navikli da Stanivuković izborni performanse i da ne može da vjeruje da ga je "režim napao".

- Bude li nekome iz PDP-a ili neke druge stranke falila dlaka s glave, Dodik će biti lično odgovoran i policija koju kontroliše. Da ima policije i zakona u ovoj zemlji, Dodik bi sada bio priveden na saslušanje – rekao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.