Predsjednik RS Milorad Dodik tvrdi da je laž da je udario banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića. 

Kao što smo već objavili, polaganje kamena temeljca za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji u Čelincu danas je obilježio incident između predsjednika RS i SNSD-a Milorad Dodik banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića, koji su se prvo verbalno, a zatim i fizički sukobili.

Međutim, Dodik tvrdi da incidenta nije bilo.

- Nije se desio incident nego pukušaj isceniranja od strane opozicije - izjavio je danas Dodik u Čelincu.

On je podvukao da "niko nikoga nije udario", te demantovao da je postojao "bilo kakav fizički kontakt".

Ocijenio je da je događaj iz Čelinca "žalosna politika Mladena Ivanića i Igora Crnatka".

- To je njihovh izbor za kampanju. Oni u Banjoj Luci čekaju da im se vrate djeca sa torbama punim kamenja koje su podmetnuli – izjavio je Dodik.

Istakao je da je Stanivuković sa kamenom u ruci prišao mjestu gdje su bile štićene osobe, kao i da je još nekoliko osoba imalo torbe sa kamenjem, te da su neki od njih odvedeni u policiju na razgovor.

- Niko ga nije udario, to je laž, izmišljeni scenario – ponovio je Dodik u više navrata, te pozvao sve na "fer i poštenu kampanju" i dodao kako je "očigledno da je njima provokacija jedino što im je ostalo".

On je istakao i da "nema zašto da se izvinjava".

- Nemam za šta da se izvinjavam. Ništa nisam učinio, nikada nisam ni pipnuo ni dirnuo tog dječka. Nemam namjeru da se pravdam, ali me iznenađuje bezobrazluk i laži koje su spremni da plasiraju u javnosti. Povrede ne postoje. Nema nijedne povrede. One se dokazuju tako što odete u dom zdravlja, pa i lakše tjelesne povrede utvrdi ljekar. Nikakvih tjelesnih povreda nema, ali očigledno ima drugih nekih povreda. Sve je laž – kazao je Dodik.

Premijerka RS Željka Cvijanović je ocijenila da je današnji događaj u Čelincu, bio "nevjerovatan scenario".

- Podsjeća me na neke koje smo imali priliku da viđamo na drugim prosotorima. Moja obaveza, i drugih insititucija, je da na politički način ne obraćamo pažnju i apelujem da se svi potrude da, ako imaju šta da ponude građanima, to urade na adekvatan način – rekla je Cvijanović.

Ona je kazala i kako Stanivuković "hoda po tuđim skupovima i pravi performanse, a građani RS nisu zaslužili da imaju takvu političku ponudu".

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković izjavio je, međutim, da su ga danas u Čelincu fizički napali predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegovo obezbjeđenje.

Tvrdi da nisu tačne tvrdnje nekih medija da su on i njegovi prijatelji imali kamenje u rukama i krenuli da napadnu zvaničnike RS.

Stanivuković je rekao da se sve dogodilo kada je došao da izvede performans, u vrijeme dok su zvaničnici RS-a polagali kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji.

Tvrdi da je Dodik sišao sa bine, prišao mu i opsovao ga, te izbio mu telefon iz ruke, koji je pokušalo da uništi predsjednikovo osiguranje.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci, kojom su prisustvovali i predstavnici PDP-a, Stanivuković je rekao da je bio u društvu još jednog prijatelja (19) i prijateljice (18) te da nisu imali namjeru nikoga na napadnu, već da je preformansom želio da ukaže da svako ima pravo da dođe na ovaj događaj u Čelincu.

Stanivuković je rekao da mu je Dodik, nakon što je završio govor, prišao i rekao pogrdne riječi, izbio mu telefon iz ruke i udario po ramenu.

– Iz njegovog obezbjeđenja su me počeli vrijeđati, psovati, gnječili ruku, savijali telefon, a potom me opkolilo mnogo ljudi, koji su me gurali i dobacilivali da sam "smrad". Kamere su sve snimile – dodao je on.

Stanivuković je posjetio da je već ranije na svoj način, performansima, kritikovao vlast, naročito zbog organizovanja svečanosti i otvaranja građevinskih radova.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je rekao da očekuje izvinjenje od Dodika. Ako od Draška Stanivukovića budu pravili "atentatora" stat će, kaže, uz njega i smatrat će da to misle za sve njih.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da su svi navikli da Stanivuković izborni performanse i da ne može da vjeruje da ga je "režim napao".

- Bude li nekome iz PDP-a ili neke druge stranke falila dlaka s glave, Dodik će biti lično odgovoran i policija koju kontroliše. Da ima policije i zakona u ovoj zemlji, Dodik bi sada bio priveden na saslušanje – rekao je.