Ipak, najavljuje, da će poštovati svaku odluku Narodne skupštine. 

Stanić je rekao novinarima da lider SNSD-a Milorad Dodik "svaki sat vremena mijenja stavove" te da u SDS-u ne žele da posebno zasjedanje 17. februara liči na prethodnu sjednicu, na kojoj je, kaže, došlo i do tuče.

 - Odluka Ustavnog suda BiH je nepotrebna i posljedica je ping-pong igre između SDA i SNSD-a. Te dvije stranke se jedine obraćaju Ustavnom sudu BiH i obavezno to čine u izbornim godinama kako bi na svojoj lošoj vladavini, osigurali još koju godinu da produže mandat – ustvrdio je Stanić.

Upozorio je da će "RS biti devastiran ako vlast nastavi s potpisivanjem Programa reformi i ulaskom u NATO".

- Kada neko osjeti da si slab, preduzima druge mehanizme da vas oslabi. Političari na vlasti u RS-u su ucjenjeni, u kriminalu do guše i imaju mogućnost da slušaju ili da idu u zatvor. Dok ne odu s vlasti, RS će biti u problemima - dodao je. 

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na zahtjev predsjednice RS-a Željke Cvijanović u vezi s odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, bit će održana 17. februara u 15 sati, u Banjoj Luci.

 Cvijanović je za sjednicu predložila samo jednu tačku koja je naslovljena kao: "Informacija u vezi s antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH".