open-navfaktor-logo
search
Vatrena stihija
Stanari kojima su na Dolac Malti izgorjeli domovi: Neko je potpalio, sve je gorjelo
U sarajevskom naselju Dolac Malta u subotu oko 4 sata ujutro došlo je do velikog požara u kojem je izgorjelo nekoliko objekata. 
18.07.2022. u 20:22
get url
text

Vatrena stihija je progutala nekoliko šupa i garaža i oštetila dva stana u ulici Sakiba Nišića. Na svu sreću u požaru nije bilo povrijeđenih. Nadležni obavljaju svoj dio posla, a iz Općine Novo Sarajevo obećali su pomoć porodicama koje su izgubile imovinu.

- Sve izgorjelo, baraka i stan i dvije šupe. Neko je potpalio, ne znam ko je potpalio. U četiri sata sam se digao i sve je gorjelo. Iz općine su obećali da će sanirati. Pronaći će mi i smještaj dok se ne završi. Otkupio sam stan. Bio je jedan kroz jedan moj. Šta da vam kažem. Ja sam penzioner, da imam pare sanirao bih – kaže Ismet Tahirović kojem je u požaru izgorio stan.

{$galerijaFotografija}

Kadrija Čelo je imao više sreće i požar mu je uništio prozore i dio krova.

- Izgorjele su mi dvije šupe. Ne znam šta da kažem. Bio je veliki stres, djeca su plakala i vrištala. Haos je bio veliki. Hoće li nam neko pomoći. Molim sve dobre ljude da nam pomognu – kaže Kadrija Čelo.

Iz porodica ističu da im je u šupama i garažama izgorjela roba koju su prodavali na pijaci, što im predstavlja dodatni problem jer su od toga prehranjivali svoje najbliže.

0J4A6385.JPG
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.