open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Stadion Rođeni u centru pažnje, Sarajevo kod Mladosti
Drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će kompletirano danas.
08.08.2020. u 07:46
get url
text

Na programu su četiri utakmice, a u centru pažnje je mostarski derbi koji od 19 sati u Vrapčićima igraju Velež i Zrinjski.

Za Velež je ovo historijska utakmica, prva koja će se igrati pod reflektorima na stadionu Rođeni, što je dodatni motiv ekipi Feđe Dudića, koja se nije proslavila u prvom kolu na Grbavici. Zrinjski je idealna prilika za iskupljenje, ali sigurno neće biti lako, jer Mladen Žižović raspolaže s rosterom koji važi za jedan od najkvalitetniji u bh. eliti.

Velež neće imati podršku navijača jer se utakmice zbog pandemije COVID-19 igraju pred praznim tribinama.

Fudbaleri Sarajeva koji su u prošlom kolu osvojili tri boda u Krupi, danas će na megdan Mladosti, koja na startu prvenstva ima mnogo problema. Mladost je zbog koroanvirusa u ekipi preskočila dobar dio priprema, što se osjetilo na startu prvenstva na gostovanju kod Borca u Banjoj Luci koji je slavio 5:0, a trener Mladosti Fahrudin Šolbić podnio ostavku. Ekipu će protiv Sarajeva sa klupe predvoditi Elvedin Beganović. Sve osim trijumfa aktuelnog prvaka BiH u ovom meču bilo bi ravno seznaciji.

Duel se igra od 17 sati.

U 17.30 na Otoci se sastaju Olimpik i Široki Brijeg, dok će zavjesu na drugo kolo utakmicom na Tušnju spustiti Tuzla City i Krupa (20.30 sati).

U petak je Željezničar u Bijeljini nadigrao Radnik 2:0, a identičnim rezultatom je Borac u Banjoj Luci pobijedio Slobodu. Ova dva tima poslije dva kola imaju maksimalan učinak, bez primljenog pogotka.

Raspored:

17 sati: Mladost - Sarajevo (Arena Sport)
17. 30 sati: Olimpik - Široki Brijeg

19 sati: Velež- Zrinjski (Arena Sport)

20. 30 sati: Tuzla City - Krupa

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.