open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Štab civilne zaštite: Radu i Pokopu uručena zaštitna sredstva i oprema
Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo kroz aktivnosti na provođenju preventivnih mjera na smanjenju opasnosti od širenja koronavirusa donio je odluku o raspodjeli zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava javnim komunalnim preduzećima, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, MUP-u, JU Djeca Sarajeva i drugim ustanovama koje obavljaju poslove od javnog značaja u Kantonu.
30.04.2020. u 22:38
get url
text

U skladu s tom odlukom načelnik Štaba civilne zaštite KS Jasmin Terović danas je posjetio KJKP Pokop Sarajevo i KJKP Rad Sarajevo i njihovim predstavnicima i radnicima uručio odgovarajuća zaštitna sredstva i opremu.

KJKP Rad-u donirano je 5.000 litara dezinfekcionih sredstava i tekućine neophodne za sistemsko pranje i dezinfekciju javnih prometnih površina. KJKP Rad će u skladu sa dinamičkim planom usaglašenim sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture u narednim danima obaviti pranje i čišćenje najfrekventnijih ulica na području Kantona Sarajevo u svih devet općina.

Načelnik Terović je predstavnicima i zaposlenim u KJKP Pokop danas uručio zaštitna izolacijska odijela, jednokratnu zaštitnu opremu, navlake za obuću kao i vreće za ukop te dezinfikaciona sredstva, saopćeno je iz Pres službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.