open-navfaktor-logo
search
Odaberite svoj
Šta vaš odabir omiljenog cvijeta govori o vašoj ličnosti?
Ruže, tulipani, suncokreti i još mnogo toga... Vaš omiljeni cvijet može biti ključ vaše ličnosti. Saznajte šta vaša preferencija cvijeća govori o vama.
25.01.2023. u 09:05
get url
text

Ljubitelji orhideja uživaju u luksuznom životu

Ovi egzotični cvjetovi su sinonim za najbolje od najboljih, kaže Stephanie Herron iz Scotts Flowers New York Cityja.

- Ova ljepota često ima cijenu, jer znaju biti prilično temperamentni; ako je jedan element isključen u njihovom okruženju, oni mogu odbiti saradnju - kaže ona. Zvuči kao neko koga poznaješ? 

Lako je ugoditi ljubiteljima tulipana

Ako su tulipani vaše omiljeno cvijeće, postoji velika šansa da ste nevjerovatno pozitivni, opušteni i imate gomilu bliskih prijatelja. Lale mogu da cvjetaju u najhladnijim danima, ali i najsunčanijim. Sretno raste, bukvalno prati sunce.

Kala ljiljani pokazuju da ste jaki i tihi

Ljubitelji ljiljana cijene minimalistički dizajn i pristupaju životu po principu manje je više. Ovo cvijeće ne zahtijeva stalno održavanje, a za razliku od raznobojnog cvijeća koje traži pažnju, buket kala zapovijeda prostorijom koristeći samo nenaglašenu ljepotu svoje jednostavne siluete.

- Kala je cvijet bez muke koji će ostati snažan i živahan bez mnogo pomoći. Cvijet je divan spoj fleksibilne snage i moderne elegancije - kaže Herron. 

Ljubitelji hortenzija su timski igrači

- Hortenzije imaju veliku svestranost i uvijek obogaćuju druge cvjetove svojim prisustvom, nudeći veliku snagu i podršku krhkijim cvjetovima. Međutim, ne možete ostaviti hortenzije same predugo; možda izgledaju snažno, ali se oslanjaju na vašu pomoć isto koliko se i drugo cvijeće oslanja na njih - rekla je Herron.

Ljubitelji ruža su sofisticirani - i pomalo bodljikavi

Bilo da preferirate bijelu, crvenu ili bilo koju drugu boju ruže, ovo cvijeće je bezvremensko i romantično, ali nemojte pogriješiti, uprkos njihovoj očiglednoj privlačnosti, ruža je također veoma jaka u samoodbrani. Štiti se zaštitnim laticama i trnjem radi zaštite. Ako se njime previše grubo rukuje, lako se nagriza, tako da se ovim cvijetom treba rukovati s najvećim poštovanjem i pažnjom.

Ljubitelji božura žive u trenutku

Pohotni, luksuzni i slatki, božur je i dalje veoma tražen. Božur je veoma omiljen, ali cvjeta vrlo kratko vrijeme.

- Mora se živjeti u trenutku s rascvjetanim božurom, cijeniti ga jer znate da ćete većinu vremena provoditi bez njega - objasnila je Herron.

Ljubitelji gardenije zahtijevaju visoko održavanje

Da li ste neko ko ne može da izađe iz kuće, a da ne nosite svoj prepoznatljivi, egzotični parfem? Ako je tako, vaše omiljeno cvijeće bi mogle biti gardenije, koje imaju najupečatljiviji slatki miris od svih cvijeća. Međutim, iako vas njihov miris može privući, gardenije je najbolje cijeniti iz daljine. Mnogi ljudi ih potpuno izbjegavaju jer im je teško ugoditi. 

Ljubitelji irisa su kreativni

Ako je vaš omiljeni cvijet iris, vjerovatno ste kreativni tip koji voli umjetnost. Uživate u tome što ste nečija muza i potajno se nadate da ćete inspirisati tuđa umetnička nastojanja. Na kraju krajeva, perunika je inspirisala mnoga velika umjetnička djela kroz historiju i ostaje veoma cijenjena kao simbol kraljevske porodice.

Ljubitelji ljiljana inspirišu druge

Ljiljan je dramatičan cvijet pun potencijala cvjetanja koji se često može pogrešno shvatiti ili nedovoljno cijeniti. Ljiljani mogu izrasti u mnogim bojama, neke svijetle kao vatra, a druge tamne kao noć i lijepe su tokom cijele godine. Ljiljan je visok i ponosan dok poseže za suncem, nadajući se da će svoju snagu i vitalnost podijeliti s drugima. Ako najviše volite ljiljane, postoji velika šansa da znate kako podići druge i uvijek držati visoko podignutu glavu.

Ljubitelji suncokreta su optimistični

Kao što ste mogli pretpostaviti samo po imenu, ljubitelj suncokreta ima zarazno blistav i topao karakter. Vi ste tip osobe "do pola pune čaše" i uvijek skrećete pažnju na svijetlu stranu stvari. Ništa vas ne može spriječiti da se osjećate slobodnim, a kao takvi ćete ciljati nevjerovatno visoko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.