open-navfaktor-logo
search
Selektor mladih Zmajeva
Šta to hrabri Slobodana Starčevića nakon poraza od Italije?
Drugi poraz u četvrtom meču kvalifikacija za EURO 2023. godine mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u fudbalu doživjela je danas na Bilinom polju od Italije.
08.10.2021. u 20:15
get url
text

VEZANI TEKST - Korneri kobni za BiH, hoće li poraz od Italije presuditi selektoru Starčeviću?

Azzurri su slavili s 2:1, a za tim Slobodan Starčević kobni su bili prekidi, tačnije korner.

- Ako govorimo o drugom poluvremenu moglo je biti drugačije po nas u rezultatskom smislu, međutim utakmica ima dva perioda igre. Napravili smo dvije greške nakon prekida i vjerovatno iz velikog respekta prema kvalitetnoj ekipi Italije, u prvom poluvremenu smo bili u podređenom položaju - kazao je Starčević, te dodao:

- U drugom dijelu potpuno drugačija slika i igrom smo zaslužili barem neriješen rezultat. Međutim, ako cijelu utakmicu nismo na nivou onda ne možemo ni očekivati više. Hrabri me igra iz drugog poluvremena i nadam se da ćemo u Luksemburgu u narednom kolu doći do bodova.

Mladi reprezentativci BiH u Luksemburg putuju 10. oktobra, a utakmica će biti odigrana dva dana poslije u terminu od 16.30 sati na stadionu "Emile Mayrisch" u Esch-sur-Alzetteu.

Na kraju vrijedi spomenuti da je lider naše grupe F, selekcija Švedske s 3:1 na domaćem terenu savladala Crnu Goru, dok je Irska s 2:0 bila bolja od Luksemburga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.