open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Šta su Slišković i Odović rekli o pobjedi Želje protiv Zrinjskog?
Plavi su slavili golom Sulejmana Krpića iz 62. minute susreta 
20.10.2018. u 18:01
get url
text

Nakon pobjede Željezničara u derbiju 14. kola Premijer lige BiH u Mostaru nad Zrinjskim, u prostorijama mostarskog kluba održana je press konferencija na kojoj su se kratko novinarima obratili treneri Željezničara i Zrinjskog Milomir Odović i Blaž Slišković.

Prvi je riječ imao trener pobjedničke ekipe.

- Prije svega dobar rezultat za nas. Čestitam Zrinjskom na partiji. Sve se znalo prije susreta, možda su ovi neki igrači bili nepoznanica, ali nije bilo tajni. Borba, trka, velika važnost utakmice, mi smo uspjeli pobijediti. Vraćaju nam se povrijeđeni i kartonirani igrači, mislim da smo na dobrom putu. Svaka pobjeda protiv Zrinjskog je velika pobjeda, posebno u Mostaru. Ne treba praviti euforiju. Imali smo i prije dobre serije pa se sve okretalo. Sad imamo priliku ponovno ući u dobru seriju, nadam se da će biti tako - rekao je zadovoljni Odović prenosi Bljesak.info.

Blaž Slišković je također bio kratak i konkretan.

- Čestitam Želji i mom kolegi na ostvarenoj pobjedi. Ne može se reći da nije nezasluženo. U prvih 45 minuta smo zaslužili nešto više, ali bilo se teško vratiti nakon primljenog gola. Srednji red im je bio iznimno kvalitetan. Pred kraj smo stvorili šansu, ali sve u svemu zaslužena pobjeda Želje koji se vraća. Nama ostaje da analiziramo dosta toga lošeg danas s naše strane. Vjerujem da ćemo izvući pouke iz ovog poraza i vjerujem da ćemo kvalitetno ispravljati ove greške. Do kraja je mnogo kola, ovo ništa ne odlučuje, ali ostaje žal za bodovima. Fer i korektna utakmica i to je to - kazao je Slišković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.