No, da nije sve uredu, pokazuje i saopćenje Udruženja građanja "Slobodaši" Tuzla objavljenog i na zvaničnoj web stranici Slobode, u kojem je nedvojbeno iskazana podrška predsjedniku kluba koji obilježava 104 godine postojanja.

- Osvajanje prvog mjesta na polusezoni je izuzetan uspjeh i rezultat marljivog rada cijelog tima. Naročito treba istaći vašu sposobnost da se nosite s izazovima, kako sportskim tako i organizacionim, te da uspješno vodite klub iako ste se suočavali s preprekama u prvom mandatu, kada je Sloboda bila na korak od plasmana u evropsko takmičenje . Vaša odlučnost da nastavite raditi u korist kluba, čak i nakon prekida prvog mandata, pokazuje posvećenost ciljevima i viziji koju imate za FK Sloboda Tuzla, kao jedan od vodećih fudbalskih kolektiva u BiH.

- Ponosno smo svjedoci kako je klub, pod vodstvom gospodina Senada Mujkanovića, brzo prešao put od izazova do trijumfa. Postignuti rezultati na terenu ne samo da su obradovali navijače, već su i pokazali vašu sposobnost da pravilno usmjeravate resurse i talente kluba.Uz vašu posvećenost, optimizam i strateški pristup, vjerujemo da će FK Sloboda Tuzla nastaviti ostvarivati uspjehe, kako na domaćem tako i na evropskom nivou - saopćeno je, između ostalog, iz UG Slobodaši Tuzla.

Kako smo uspjeli saznati, postoje određene struje u Skupštini kluba koje bi rado vidjele leđa prvom čovjeku Slobode Senadu Mujkanoviću.

Navodno su nezadovoljni njegovim upravljanjem klubom, a razlozi nisu poznati, iako se spekulira da se radi o zauzimanju pozicija pred nadolazeće izbore u kantonalnim i federalnim fudbalskim organizacijama.

Ostaje nejasno zbog čega tačno vlada nezadovoljstvo među dijelom skupštinara, kad se zna da je Mujkanović stigao u najgorem mogućem periodu za klub, poslije ispadanja u niži rang, a na Tušnju nije zatekao niti oružara.

Sloboda je tada bila bez administracije, trenera, igrača, ali s naslijeđenim dugovima, nezadovoljnim navijačima i potrošenom tranšom iz gradske kase. Za kratko vrijeme sve je posloženo, na Tušanj se, upravo zahvaljujući Mujkanoviću, vratio trener Zlatan Nalić, a Crveno-crni su u prvih 15 kola jesenjeg dijela prvenstva slavili 12 pobjeda i zauzimaju prvo mjesto na tabeli Prve lige FBiH. Pored toga ekipa se plasirala u osminu finala Kupa BiH preko favoriziranog Željezničara.

Također, Tušanj je najposjećeniji stadion u drugom rangu takmičenja, što znači i da navijači podržavaju korake koji prave čelnici kluba. Kako smo uspjeli saznati Sloboda sve obaveze prema igračima i radnoj zajednici izmiruje na vrijeme.

Na kraju, jasno je da bi nove, tektonske promjene, u proljetnom dijelu prvenstva mogle ugroziti jedini cilj kluba, a to je eskpresan povratak elitni rang.