open-navfaktor-logo
search
KO SDA Sarajevo
Šta se dešava sa Delićevom najavljenom peletarom, da li ju je pojeo mrak?
Skupštinska većina i Vlada Kantona Sarajevo odbacili su zimus sve ijedan amandman Kluba SDA, među kojim je bio i prijedlog izgradnje fabrike peleta u Kantonu Sarajevo. Par mjeseci kasnije, kantonalna vlast je po uvježbanom scenariju taj prijedlog prepakovala i podmetnula kao vlastitu mjeru odgovora na energetsku krizu i problem zagađenja zraka - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.
17.08.2022. u 10:03
get url
text

- "Trojkin" dežurni pripovjedač bajki, ministar privrede Adnan Delić tom prilikom pompezno je objavio da će Ministarstvo privrede, u saradnji s KJP "Sarajevo – šume" d.o.o. do kraja godine kupiti zemljište, urediti i rekonstruirati postojeće objekte, nabaviti prateću opremu i mašine, te otvoriti fabriku peleta, koja će smanjiti zagađenost i stabilizirati cijenu peleta u Kantonu Sarajevo.

Šta je Adnan Delić do sada uradio na otvaranju peletare, osim što je na nepotrebnu ekskurziju u Dubai, potrošio pola vrijednosti te fabrike? Je li poput svog kolege i imenjaka Štete, Delić također ponudio svoje senzacionalno obećanje, kako bi potakao odgovornost nosilaca izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo? Građani Sarajeva jednom i drugom ministru, uskoro će poručiti: "bajke su na drugom spratu" - poručili su iz KO SDA Sarajevo.                                                                                                        

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.