open-navfaktor-logo
search
Materijal i u taksijima
Šta kažu u GIK-u Tuzla: Vreće s glasačkim listićima na ulici
Do kada će vreće biti na ulici predsjednica GIK-a Tuzla nije mogla procijeniti
08.10.2018. u 13:34
get url
text
GIK Tuzla vreće s glasačkim listićima na ulici

Mnogi građani Tuzle negoduju, jer vreće s glasačkim listićima stoje ispred štaba Gradske izborne komisije (GIK), koji je smješten u hotelu "Mellain". Članovi biračkih odbra stoje pored vreća, neki od njih su na kiši, a sve površno prati i nekoliko policajaca. Sve to djeluje jako ružno pa se mnogi pitaju postoji li mjesta za malverzacije.

Predsjednica GIK-a Tuzla Meliha Pašić, kaže da je sve u redu i da nema govora o bilo kakvim malverzacijama.

- Mi imamo 160 biračkih odbora za četiri nivoa vlasti. Sve moramo pregledati i primiti. Birački odbori su tek u šest sati jutros počeli brojati lističe za Skupštinu TK, to znači da su, oni koji su imali manje listića, tek od sedam sati mogli donositi materijal i predavati. To je svugdje tako. Ovoga puta su birački odbori bili bez potpredsjenika, brojalo se do dugo u noć, tako je kako je - kaže Meliha Pašić.

Ona tvrdi da policija sve nadgleda i da će sve biti primljeno te se nada da će svi rokovi biti ispoštovani.

{$galerijaFotografija}

Na Facebooku su se pojavile fotografije na kojima se vidi da se vreće s glasačkim listićima nalaze u taksi vozilima. 

U MUP-u TK kažu da je sav materijal od biračkih mjesta do "Mellaina" dopremljen u pratnji policije. Predsjednica GIK-a Tuzla osvrnula se i na informacije da su neki članovi biračkih odbora materijal vozili kući da ne bi čekali na ulici.

- Ovdje oko "Mellaina" su se sklonili u hol da ne kisne materijal i neki su sjeli u svoja auta, da ne stoje na kiši. Birački odbor odgovara za cijeli materijal, koji je sav zapečaćen na biračkom mjestu. Taj pečat ako je skinut mi ne možemo primiti materijal, a svako skidanje pečata je vidljivo - tvrdi Pašić.

Do kada će vreće biti na ulici predsjednica GIK-a Tuzla nije mogla procijeniti.

GIK Tuzla, ulica
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.