open-navfaktor-logo
search
Nanesena im šteta
Šta kažu iz Udruženja pod čijom "maskom" su djevojke krale po Visokom?
Direktor firme Maestro tim Banja Luka Alen Makarić ističe da su djevojke zaposlene prije osam dana i da je sve bilo uredu te da nije mogao da vjeruje da se tako nešto moglo desiti
02.07.2019. u 19:54
get url
text

Nakon što su jučer zbog krađe po visočkim buticima uhapšene dvije djevojke koje su tokom dana po gradu prodavale zahvalnice/čestitke po cijeni od tri marke u ime udruženja Anemona kontaktirali smo Udruženje.

Predsjednica Udruženja Anemona Ilinka Macura bila je iznenađena saznanjem da su djevojke, koje su prodavale zahvalnice i prikupljale novac za njihovo udruženje, uhvaćene u krađi.

- Uposlenici firme Maestro tim Banja Luka idu na teren i prodaju zahvalnice i Udruženju uplaćuju određeni iznos svaki mjesec na osnovu prodaje. Ja sam zaista zaprepaštena tom informacijom. Mi postojimo dugi niz godina i zaista nismo imali nikada nikakvih problema. Mi se ograđujemo od takvih osoba i žao nam je što je uopće došlo do ovoga - kazala je za Faktor Macura.

Kako je navedeno na zahvalnici koju su djevojke prodavale, Anemona je Udruženje građana za pomoć oboljelim od astme i KOPB (Kronična opstruktivna plućna bolest ). Na istom letku navedeno je i da se dijelom prihoda od prodaje tog artikla pomaže ovom udruženju građana.

Direktor firme Maestro tim Banja Luka Alen Makarić ističe da su djevojke zaposlene prije osam dana i da je sve bilo uredu te da nije mogao da vjeruje da se tako nešto moglo desiti.

- Do sada nismo imali takvih situacija. Nećemo nastaviti saradnju s njima. Izvinjavamo se i nismo željeli da se naše ime spominje u tom kontekstu. Cijelu ekipu smo zamijenili i ne želimo da se dovodimo u nezgodnu situaciju pred ljudima. Teško je i prilikom zapošljavanja znati da li je neko pošten ili nije – kazao je Makarić.

Podsjećamo, jučer su u Visokom uhapšene djevojke iz Istočnog Sarajeva koje su tokom dana prikupljale pomoć za udruženje a uz to i krale po lokalnim buticima. Djevojke su otkrivene sa dvije torbe pune ukradene odjeće.

VEZANI TEKST -  Tri djevojke u Visokom prikupljale pomoć za udruženje i krale odjeću po buticima

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.