Nakon što su jučer zbog krađe po visočkim buticima uhapšene dvije djevojke koje su tokom dana po gradu prodavale zahvalnice/čestitke po cijeni od tri marke u ime udruženja Anemona kontaktirali smo Udruženje.

Predsjednica Udruženja Anemona Ilinka Macura bila je iznenađena saznanjem da su djevojke, koje su prodavale zahvalnice i prikupljale novac za njihovo udruženje, uhvaćene u krađi.

- Uposlenici firme Maestro tim Banja Luka idu na teren i prodaju zahvalnice i Udruženju uplaćuju određeni iznos svaki mjesec na osnovu prodaje. Ja sam zaista zaprepaštena tom informacijom. Mi postojimo dugi niz godina i zaista nismo imali nikada nikakvih problema. Mi se ograđujemo od takvih osoba i žao nam je što je uopće došlo do ovoga - kazala je za Faktor Macura.

Kako je navedeno na zahvalnici koju su djevojke prodavale, Anemona je Udruženje građana za pomoć oboljelim od astme i KOPB (Kronična opstruktivna plućna bolest ). Na istom letku navedeno je i da se dijelom prihoda od prodaje tog artikla pomaže ovom udruženju građana.

Direktor firme Maestro tim Banja Luka Alen Makarić ističe da su djevojke zaposlene prije osam dana i da je sve bilo uredu te da nije mogao da vjeruje da se tako nešto moglo desiti.

- Do sada nismo imali takvih situacija. Nećemo nastaviti saradnju s njima. Izvinjavamo se i nismo željeli da se naše ime spominje u tom kontekstu. Cijelu ekipu smo zamijenili i ne želimo da se dovodimo u nezgodnu situaciju pred ljudima. Teško je i prilikom zapošljavanja znati da li je neko pošten ili nije – kazao je Makarić.

Podsjećamo, jučer su u Visokom uhapšene djevojke iz Istočnog Sarajeva koje su tokom dana prikupljale pomoć za udruženje a uz to i krale po lokalnim buticima. Djevojke su otkrivene sa dvije torbe pune ukradene odjeće.

VEZANI TEKST -  Tri djevojke u Visokom prikupljale pomoć za udruženje i krale odjeću po buticima