open-navfaktor-logo
search
Prvi čovjek Bordo tima
Šta je većinski vlasnik FK Sarajevo savjetovao vijetnamskim fudbalerima?
Većinski vlasnik FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam govorio je o razvoju fudbala u Vijetnamu i transferima fudbalera iz ove azijske zemlje u Evropu.
14.07.2020. u 10:20
get url
text

Vijetnamski biznismen je ranije govorio kako bi nekoliko igrača iz Vijetnama mogli stići na Koševo, ali od cijele priče do sada nije bilo ništa.

- Ukoliko igrači ne budu išli u Evropu, neće se moći toliko razvijati. Odlasci Van Haua, Xuan Truonga, Tuan Anha i Cong Phuonga u strane zemlje su korak unaprijed za vijetnamski fudbal - kazao je Nam za list "Thanh Nien", a prenosi SCsport.ba.

- Van Hau i fudbaleri iz Vijetnama bi trebali izabrati manje popularna takmičenja u Evropi poput Bosne i Hercegovine, Portugala ili Mađarske, prije nego što će razmišljati o Premier ligi, Primeri, Serie A, Bundesligi i slično - dodao je Nam.

Vlasnik aktuelnog prvaka BiH je, između ostalog, pohvalio i takmičenje u Premijer ligi BiH kazavši da je nekolicina fudbalera koji su ostavili trag u evropskom fudbalu, poput Edina Džeke, nastupala u našem najjačem fudbalskom rangu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.