Preliminarni nalaz obdukcije tijela mladog sportiste (16) iz Slavonskog Broda koji je iznenada preminuo u subotu, a koja je obavljena jutros, pokazala je da je mladić umro zbog srčanog udara.

- Prvi rezultati jasno govore kako nije bilo nikakvog krvarenja koje bi moglo biti posljedica udarca u borbi, a time i uzrok same smrti - rekla je dr. Ivana Mahovne s Odjela patologije Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, dodavši kako se kod mladića ne radi o nasilnoj smrti.

- Nalazom nisu pronađene povrede niti krvarenje, a uzrok smrti je iznenadna srčana smrt - rekla je dr. Mahovne, dodajući kako slijede histološka analiza uzoraka i toksikološka analiza čime će nalaz obdukcije biti definitivan, piše 24sata.hr.

Za vrijeme borbe na turniru u Odžaku mladi sportista je pao nakon jednog udarca, ali se pridigao i nastavio borbu. Završio je meč i pozlilo mu je u hodniku dvorane te je pao i onesvijestio se.

U pomoć mu je priskočio službeni doktor takmičenja, koji je pokušao masažom srca pomoći dječaku. Nije uspio pa su ga prevezli u Dom zdravlja u Odžaku. Nisu mu mogli pomoći, i organizovan je dolazak doktorske ekipe na granični prijelaz u Slavonskom Brodu, koja je nešto poslije 14 sati preuzela nesretnog mladića od kolega iz Odžaka.