open-navfaktor-logo
search
Nabavke
Šta je sve Federalna uprava civilne zaštite kupila i od koga?
Federalna uprava civilne zaštite u proteklom periodu, od 1. januara do 4. maja, sklopila je više ugovora koji su izuzeti od primjene Zakona o javnim nabavkama. Osim komunalnih ugovora, među njima su i oni koji su danas predmet istrage držanih organa kao što je nabavka 100 respiratora preko firme Srebrena malina Fikreta Hodžića.
11.05.2020. u 08:53
get url
text

Prema podacima portala Javnih nabavki, Srebrenoj malini povjeren je posao nabavke inverzivnih respiratora HC VE003i to 100 komada. Ugovor je potpisan 3. aprila, a vrijednost robe je devet miliona KM, piše N1.

Na spisku ugovora i onaj po kojem je firma Developmet Balkan Group nabavila 30.000 medicinskih maski NR D FFP2 i jednokratni medicinski kombinezoni čija je vrijednost nabavke skoro 650.000 KM.

{$galerijaFotografija}

U izvještaju o postupku svih nabavki, a posebno medicinske opreme koji je uradila Federalna uprava civilne zaštite za potrebe Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH navodi se da je ugovor sa Srebrenom malinom iznosio 10.530.000 i da je do sada isporučeno 80 komada respiratora ACM 182a.

Novi ugovori, posebno onaj koji se odnosi na nabavku maski FFP2 NR D privukli su posebnu pažnju javnosti.

{$galerijaFotografija}

FUCZ nabavke
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.