Četvrtak, 30.06.2022.
FOTO: Fena

Šta je sve Federalna uprava civilne zaštite kupila i od koga?

Federalna uprava civilne zaštite u proteklom periodu, od 1. januara do 4. maja, sklopila je više ugovora koji su izuzeti od primjene Zakona o javnim nabavkama. Osim komunalnih ugovora, među njima su i oni koji su danas predmet istrage držanih organa kao što je nabavka 100 respiratora preko firme Srebrena malina Fikreta Hodžića.

Prema podacima portala Javnih nabavki, Srebrenoj malini povjeren je posao nabavke inverzivnih respiratora HC VE003i to 100 komada. Ugovor je potpisan 3. aprila, a vrijednost robe je devet miliona KM, piše N1.

Na spisku ugovora i onaj po kojem je firma Developmet Balkan Group nabavila 30.000 medicinskih maski NR D FFP2 i jednokratni medicinski kombinezoni čija je vrijednost nabavke skoro 650.000 KM.

U izvještaju o postupku svih nabavki, a posebno medicinske opreme koji je uradila Federalna uprava civilne zaštite za potrebe Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH navodi se da je ugovor sa Srebrenom malinom iznosio 10.530.000 i da je do sada isporučeno 80 komada respiratora ACM 182a.

Novi ugovori, posebno onaj koji se odnosi na nabavku maski FFP2 NR D privukli su posebnu pažnju javnosti.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh