Bajević se favorizovanim Azzurrima odlučio suprotstaviti sastav u kojem su bila čak trojica debitanata, no još je zanimljivije da je deset od jedanaest fudbalera iz naše startne postave poniklo u premijerligaškim klubovima ili su još članovi nekog tima iz bosanskohercegovačke elite (Branimir Cipetić op.a).

Sead Kolašinac je u sinoćnjem početnom sastavu "poremetio" Zmajeve, da se kojim slučajem umjesto lijevog beka Arsenala među starterima našao Eldar Ćivić, Bajevića selekcija bila bi stopostoni premijerligaški "proizvod".

Džeko, Šehić, Hodžić, Gojak i Hadžiahmetović ponikli su na Grbavici. Edin Višća je osim Željezničara nastupao i za Budućnost iz Banovića. Saničanin je karijeru počeo u Rudaru iz Prijedora, a igrao je i za Borac. Šunjić je bio član Zrinjskog, dok Cipetić je trenutno član Širokog Brijega.

Cimirot je ponikao u Leotaru, a puno afirmaciju stekao u dresu FK Sarajevo.

Sinoćnji sastav našeg nacionalnog tima najbolja je potvrda da i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine mogu stasati igrači reprezentativnog kalibra i da ne trebamo trčati za svakim fudbalerom čije prezime aludira na da je naše gore list.