open-navfaktor-logo
search
Istraga
Šta je pronađeno u Laninom mobitelu?!
Lanin telefon prije nekoliko dana uspjeli su otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu
20.11.2019. u 14:14
get url
text

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) završili su vještačenje podataka iz mobitela Lane Bijedić (19) iz Mostara, čije je tijelo pronađeno u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, početkom prošlog mjeseca.

Nažalost, iako je nada položena u vještačenje mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala Lana tog kobnog dana putem Vibera i WhatsAppa, okončanjem analize pala je u vodu.

Navodno, kako saznajemo, analizirani podaci iz telefona neće pomoći istražiteljima da sklope motiv ovog stravičnog ubistva jer ništa u njemu ne upućuje na informaciju koja bi dovela do ubice.

Podsjećamo, Lanin telefon prije nekoliko dana uspjeli su otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužilaštva ZHK.

Posljednja fotografija pronađena na telefonu, kako smo ranije pisali, napravljena je s nadvožnjaka na autoputu, ispod kojeg je pronađeno tijelo nesretne djevojke kobnog 6. septembra.

Naime, fotografija je zumirana.

Druga naložena vještačenja od strane MUP-a i Tužilaštva ZHK još nisu okončana. U svojstvu svjedoka saslušane su brojne osobe te analizirani brojni snimci izuzeti s videonadzora objekata u i oko Čapljine.

Podsjetimo, Lana se tog kobnog dana, iz još neutvrđenih razloga, autobusom zaputila u Čapljinu.

Prema dosadašnjim informacija, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pješačila do naselja Trebižat, kao i da je viđena i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.