open-navfaktor-logo
search
Oštra kritika
Šta je poznati sportski komentator Pantić napisao o Vučiću i Šešelju
Milojko Pantić, doajen sportskog novinarstva bivše Jugoslavije poznat je posljednjih godina kao veliki protivnik režima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.
17.05.2021. u 20:28
get url
text

Tako je Pantić u tekstu za danas.rs napisao i ovo:

- Najbolji učenik Hulje Šešelja umnogome je prevazišao učitelja, jer Kosovo koristi kao paravan za ostvarivanje svojih paklenih namjera, a to su totalna pljačka i pustošenje, odnosno devastiranje, razaranje i uništavanje Srbije bez Kosova.

Od prvih koraka na političkoj sceni trudio se da nadmaši učitelja jer je devedesetih godina u parlamentu urlao: Za svakog Srbina ubićemo sto Muslimana. Srbima u Glini je govorio da Banija i Kordun nikada neće biti Hrvatska. I tako sve do dolaska na vlast 2012.

Računao je da će protjerati većinu Albanaca u Makedoniju i Albaniju i da će na Kosovu naseliti Srbe iz Hrvatske. Zbog toga smo postali prva zemlja Evrope koju su bombardovali poslije Drugog svjetskog rata. Primjenjujući istu formulu navodne odbrane Kosova današnji neustavni vladalac Srbije vlada već skoro deset godina bez ikakvog ograničenja i niko mu ne pruža otpor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.