Amar Osim, šef struke premijerligaša sa Grbavice, najavio je gostovanje u Semberiji.

- Malo nas je poremetila činjenica da igramo dan ranije nego što smo planirali. Kasno smo saznali da ćemo igrati u petak, jedan dan treninga smo izgubili, imali smo malo drugačije aktivnosti, ali ok, nećemo se žaliti - kazao je Osim, dodavši:

- Znamo šta nas čeka u Bijeljini, teren je takav kakav jest, protivnik je nezgodan. Pogotovo s trenerom koji ih trenira, uvijek se igra tvrdo, neću reći zatvoreno, ali se ne dešava mnogo stvari.

Protiv takvih ekipa je prilično nezgodno igrati, znaju šta mogu i način kako da ostvare cilj. S druge strane, mi imamo svoje adute, imamo malo bolju igračku situaciju nego posljednju utakmicu.

Neki igrači su spremniji, neki imaju pravo nastupa i to nam daje razlog za optimizam. S tim da znamo da moramo biti na nekom visokom nivou, kao što smo bili protiv Veleža, i to čitavu utakmicu ne samo jedno poluvrijeme da bismo ostvari neki povoljan rezultat - zaključio je Osim.

Utakmica se igra u petak s početkom u 17 sati uz direktan prijenos na Areni Sport 1. Plavi su danas otputovali u Etno selo Stanišići gdje će boraviti i trenirati do utakmice.