open-navfaktor-logo
search
Beograd
Šta je obećao: Vučić s Dodikom razgovarao o aktuelnim pitanjima u regionu i zajedničkim projektima
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Miloradom Dodikom, s kojim je razmijenio stavove o svim aktuelnim pitanjima u regionu i zajedničkim projektima u kojima učestvuju Republika Srbija i bh. entitet RS.
15.11.2021. u 14:59
get url
text

Vučić je obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom općinama Nevesinje, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvjetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim dijelovima bh. entiteta RS.

Vučić je potvrdio opredjeljenje Republike Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji autoputa Sremska Rača - Bijeljina.

Dodik je istakao da je to projekat od strateškog značaja za RS i ne samo za njen istočni dio te zahvalio Republici Srbiji na velikoj pomoći i podršci.

Vučić je naglasio da će Srbija uvijek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primjenu, dok je Dodik istakao da su RS-u godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se RS, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom Bosne i Hercegovine, navedeno je u saopćenju ureda predsjednika Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.