open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
Šta je Miro Lazović poručio Nerminu Nikšiću o Komšiću i NATO putu BiH
Član Predsjedništva SPD-a Miro Lazović oglasio se na društvenim mrežama povodom "učestalih napada na DF i Željka Komšića". 
03.02.2020. u 10:37
get url
text

Njegov status prenosimo u cijelosti: 

-Učestali napadi na DF i njegovog lidera očito su dio strategije rukovodstva SDP-a pred predstojeće lokalne izbore. Ne biraju se ni sredstva ni riječi u pokušaju kompromitacije DF-a vjerujući da će time popraviti vlastiti imidž.

Dok iz Brisela drugi put poručuju da je Program reformi (ANP) za njih prihvatljiv put kretanja BiH ka punopravnom članstvu u NATO-u, iz rukovodstva SDP-a, po ko zna koji put, uslijedili su javni napadi na predsjedavajućeg člana Predsjedništva BiH i lidera DF-a Željka Komšića. Potpredsjednik SDP-a gostujući na N1 minimizira njegovu ulogu u slanju Programa reformi (ANP) nazivajući ga čak i lažovom. Takav javni vokabular prema članu Predsjedništva BiH je neprimjeren jer ostavlja mučan utisak da se na taj način omalovažava i država i njene institucije. Neslaganje sa stavovima člana Predsjedništva BiH može se izraziti i riječima koje ne podrivaju značaj državne institucije.

Rukovodstvo SDP-a, partije koja pretenduje da vodi državu, moralo bi o tome voditi računa. Javni napadi i ljutnja koju rukovodstvo SDP-a ne može sakriti prema DF-u prozrukuje i oštre odgovore. Rukovodstvo SDP-a bi moralo uvidjeti da u javnim prozivkama i napadima na DF kao drugu socijaldemokratsku stranku korist će imati neko treći.

Različiti pogledi na državnu politiku i učešće u vlasti između rukovodstva SDP-a i DF-a ne bi smjelo prerasti u nepremostive prepreke na putu koji neminovno mora voditi saradnji i ujedinjavanju socijaldemokratskih stranaka - poručuje Lazović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.