open-navfaktor-logo
search
Svi iz BiH
Šta je Jusufa Nurkića "natjeralo" na ovu zanimljivu objavu na Facebooku?
A ima i onih što su igrače ko djecu mijenjali i prodavali, al za starije. E jesmo čudni..., napisao je Nurkić
04.12.2019. u 00:14
get url
text

Centar Portland Trail Blazersa i reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić još radi na oporavku od teškog loma noge kojeg je doživio prošle sezone.

Naš košarkaš, čiji se povratak na NBA parkete očekuje početkom 2020. godine, aktivan je na društvenim mrežama, a često na Facebooku, Twitteru ili Instagramu objaviti zanimljive stvari.

Ovoga puta Nurkić se oglasio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, no pitanje je šta je bh. centra natjeralo da napiše ovaj prilično zanimljiv status.

- Nije da nisam znao, ali gledam ovu listu. Zubac, Bogdanović, Bender, Osman... nijedan ne igra za Bosnu i Hercegovinu, a svi iz Bosne i Hercegovine. A ima i onih što su igrače ko djecu mijenjali i prodavali, al za starije. E jesmo čudni... - napisao je Nurkić.

Ivica Zubac, koji igra za LA Lakerse, rođen je u Mostaru, baš kao i Bojan Bogdanović, koji od 2017. godine nastupa za Indiana Pacerse, dok Čapljinac Dragan Bender igra za Milwaukee Buckse.

Za razliku od trojice Hercegovaca, Cedi Osman je rođen u Ohridu, ali se košarkom počeo baviti u Sarajevu. Počeo je u RIN-u, a zatim nastavio u sarajevskoj Bosni.

O dometima naše selekcije, da kojim slučajem svi pomenuti igraju za nju, možemo samo sanjariti...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.