open-navfaktor-logo
search
Interes za obnovu
Šta delegata Vlade Katalonije emotivno veže za Sarajevo i bob-stazu na Trebeviću
Zainteresiranost Vlade Katalonije za učešće je potvrda da se radi o veoma značajnom projektu
25.07.2019. u 08:54
get url
text

Iz preduzeća ZOI '84 ističu da je volja Vlade KS, te i Gradske uprave grada Sarajeva da se vrati nekadašnji sjaj bob staze na Trebeviću, što bi uskoro moglo biti realizirano. U vezi s tim jučer je održan sastanak sa Senadom Omanovićem, selektorom sankaške reprezentacije BiH, predstavnicima Vlade KS i Zavoda za razvoj i planiranje Kantona Sarajevo, te sa delegatom Vlade Katalonije za jugoistočnu Evropu, Ericom Hauckom.

Zainteresiranost Vlade Katalonije za učešće je potvrda da se radi o veoma značajnom projektu, a jučer se razgovaralo, o potrebnoj dokumentaciji i fazama projekta.

-Ovo je jedinstvena bob staza u svijetu, jedino je u Sarajevu staza nadomak grada sa prelijepim pogledom. Mi smo spremni da uz Vladu KS završimo sve ključne projekte, koji su u vlasništvu ZOI'84, a od direktnog interesa građanima Sarajeva - istakao je Magoda.

Ericu Haucku je ovo i emocionalna posjeta, jer je 1992. godine bio ovdje i izgubio prijatelja novinara. Odavno je želio pomoći izgradnju, no kako kaže, tek je sad, prepoznao priliku za to, saopćio je ZOI '84.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.