Na početku sastanka, Čović je izrazio saosjećanje s hrvatskim narodom i svim građanima Zagreba zahvaćenima razornim potresima i naknadnim podrhtavanjima tla 22. i 23. marta 2020. godine.

VEZANI TEKST- Testiran zbog blažih simptoma: Čović negativan na koronavirus

- Tokom sastanka, zvaničnici su razgovarali o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Evropske unije, kao i o dodatnim mjerama na području zdravstvenih prioriteta, te očuvanju ekonomske sigurnosti - naveli su iz ureda predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH, naglasivši:

- Plenković i Jandroković naglasili su pozitivnu saradnju, te izrazili solidarnost i spremnost za iznalaženje potrebne pomoći za Bosnu i Hercegovinu koja se, kao i zemlje diljem svijeta, nalazi suočena s razvojem pandemije koronavirusa. 

Čović se prije šest dana testirao na koronavirus, a nalaz je bio negativan. On je tada, podsjećanja radi još jedanput pozvao na odgovorno društveno ponašanje pojedinaca, kao i političkih i medijskih dužnosnika, apelirajući na činjenično izvještavanje i pridržavanje dostavljenim uputama te visoki stepen kolektivne i individualne odgovornosti.