Fudbaleri Čelika su osigurali opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, no zbog činjenice da Prvostepena komisija za licenciranje nije odborila Zeničanima licencu za nastup u našem elitnom takmičenju pitanje je kakva će sudbina zadesiti klub sa Bilinog polja.

Problem su neizmirena dugovanja koja iznose oko 250.000, a ukoliko Čelik isplati dug mogao bi se nadati da će Drugostepena komisija preinačiti odluku Prvostepene komisije.

Ipak, ako se to ne desi onda će zenički klub naredne sezon igrati u Prvoj ligi FBiH, što automatski otvara pitanje ko bi umjesto Čelika ostao u ligi.

Čelikovo mjesto trebao bi popuniti pretposljednji tim, odnosno ekipa koja s 11. mjesta seli u niži rang, tačnije Krupa. Ipak, s obzirom na to da ni Krupa nije dobila licencu moglo bi se desiti da GOŠK kao posljednjeplasirani tim nakon ove sezone o(p)stane u Premijer ligi.

Sličan scenario desio se prošle godine kada je Čelik, koji je sezonu okončao na mjestu koje vodi u niži rang, opstao u ligi zbog činjenice da Borac nije dobio licencu za nastup u PLBiH.