open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Šta advokatica Kljajić demantuje povodom incidenta u Banjoj Luci od 2. oktobra, a šta kažu u Okružnom tužilaštvu
Advokatica iz Banja Luke Klaudija Kljajić uputila je portalu Faktor demant povodom teksta "Kandidatkinja PDP-a i još jedan muškarac uhapšeni zbog napada na Banjalučanku" objavljenog 2. oktobra. 
08.12.2020. u 12:04
get url
text

VEZANI TEKST - Kandidatkinja PDP-a i još jedan muškarac uhapšeni zbog napada na Banjalučanku

U svom dopisu, advokatica tvrdi da je "objavljeno nekoliko nezvaničnih informacija, neistinitog sadržaja, a čije iznošenje nema nikakav opravdani cilj, niti bi po bilo kojem osnovu moglo biti značajno za javnost, već je sračunato i usmjereno isključivo na nanošenje štete časti i ugledu Dragane Kljajić, sa očiglednom namjerom da se ista u jeku predizborne kampanje za Lokalne izbore u BiH 2020. godine diskredituje i kao ličnost i kao politički oponent vladajućoj strukturi u RS-u, BiH, odnosno da se široj javnosti predstavi kao nasilna i beskrupulozna osoba koja radi ličnih interesa i vlastite političke ambicije u stanju napasti i povrijediti drugu osobu, i to pred njenom djecom". 

Advokatica Kljajić traži javno izvinjenje, te poziva da se u roku od tri dana od prijema demantija kojeg je ona uputila "javimo u njenu kancelariju radi dogovora o naknadi nematerijalne štete, sve pod prijetnjom podizanja tužbe za naknadu štete radi klevete". 

{$galerijaFotografija}

U vezi s ovim slučajem redakcija Faktora tražila je pojašnjenje i od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dobila je sljedeći odgovor: 

- Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 07.12.2020. godine uputili ste zahtjev za pristup i dostavljanje informacija, te postavili pitanja u vezi sa izvještajem koji je podnesen protiv Dragane Kljajić i Draška Mikanovića. U skladu sa članom 4. i članom 14. Zakona o slobodi pristupa informacijama (Službeni Glasnik RS br.20/01) obavještavamo Vas:

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 22.10.2020.godine, dostavljen je od strane PU Banja Luka izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama protiv Dragane Kljajić i Draška Mikanovića zbog krivičnog djela tjelesna povreda iz člana 131. stav 1. KZRS i krivičnog djela narušavanje nepovredivosti stana iz člana 151. stav 1. KZRS počinjeno na štetu Vladinke Tomičić. Navedeni predmet nalazi se u radu kod postupajućeg tužioca i u fazi je istrage - stoji u dopisu koji potpisuje rukovodilac odnosa sa javnošću Maja Đ. Vidović.

 

Klaudija Kljajić advokatica
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.