open-navfaktor-logo
search
Prevezen u bolnicu
Srušio se na terenu: Trener Aleksandar Vasoski otkrio u kakvom stanju je Rifet Kapić
Rifet Kapić, veznjak Sarajeva, srušio se danas na teren stadiona Koševo tokom utakmice s Tuzla Cityjem.
23.04.2022. u 19:11
get url
text

Kapić je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu, a trener Bordo tima Aleksandar Vasoski je nakon meča saopćio prve informacije o zdravstvenom stanju fudbalera.

- Riki Kapić je dobar, primio je infuziju, dobili smo informaciju da je stabilan. Nadam se da će sve biti ok i da će se brzo oporaviti - rekao je Vasoski.

Veznjak Rifet Kapić panično je rukama u 49. minuti  pokazivao prema klupii, a onda se srušio na travnjak i izgubio svijest. Koševo je u tim trenucima utihnulo, fudbaleri su se držali za glave. Nakon reakcije klupskih ljekara i blage konfuzije, na travnjak je došla i hitna pomoć, a Kapić je uz aplauze na nosilima smješten u ambulantna kola kojima je prevezen u bolnicu.

Sarajevo je na Koševu poraženo od Tuzla Cityja rezultatom 1:0.

O porazu je trener Sarajeva kazao:

- Ovo su utakmice u kojima moraš da iskoristiš minimalne šanse. Tuzla City je iz jedine postigao gol. Mislim da je kod pogotka bila ruka, mislim da u ovakvim utakmicama to mora biti sankcionisano jer jedna polušansa rješava. Nećemo se predavati, jurit ćemo treće mjesto, imamo i finale Kupa. Idemo u Banju Luku da pobijedimo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.