open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Srušena zgrada na Bjelavama zbog dotrajalosti
Od 14.30 sati, prema rješenju cestovnog inspektora Općine Centar, na snazi je obustava saobraćaja u ulici Bjelave i to od broja 15 do raskrsnice sa ulicama Džidžikovac i Čekaluša
Nedim Pobrić
07.06.2019. u 16:05
get url
text
Ulica Bjelave

Radnici građevinske firme Bosman, a po nalogu inspektorata Općine Centar, u ulici Bjelave broj 7 zbog otklanjanja opasnosti započeli uklanjanje objekta koji se urušio i  predstavlja opasnost za prolaznike i okolne stambene objekte.

Od 14.30 sati, prema rješenju cestovnog inspektora Općine Centar, na snazi je obustava saobraćaja u Ulici Bjelave i to od broja 15 do raskrsnice sa ulicama Džidžikovac i Čekaluša. Alternativni pravci su ulice Bjelave, Armaganuša Čekaluša. Obustava saobraćaja će biti na snazi do okončanja postupka otklanjanja opasnosti.  

{$galerijaFotografija}

U prethodnom periodu nadležne općinske službe radile su na rješavanju ovog problema. U nekoliko navrata vršeno je otklanjanje opasnosti, ali usljed velike količine padavina u proteklih nekoliko dana došlo je do novog urušavanja. Za objekat u ulici Bjelave 7 utvrđeno je da zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja predstavlja veliku opasnost za ljude i imovinu, okolne objekte, prolaznike i učesnike u saobraćaju, a nalazi se u veoma prometnoj ulici, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Ulica Bjelave 07.06.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.