U frižideru koji je instaliran pored glavnih ulaznih vrata Gimnazije Livno učenici, radnici i ostali građani Livna ostavljat će namirnice za svakog pojedinca koji u bilo kojem trenutku ne može sebi i svojim bližnjima osigurati obrok.

Prema njihovim uputama, ljudi dobre volje u frižideru će za one kojima je potrebno, ostavljati namirnice koje zahtijevaju određenu temperaturu, dok će se suha hrana ostavljati na police pored frižidera. Napominju kako se treba ostavljati samo svježa i primjerena hrana, uz pažnju na rokove trajanja i čistoću.

Direktorica Gimnazije u Livnu dr. sc. Sanela Popović kazala je Feni kako je cilj ovog projekta osigurati dostojanstven obrok svima u potrebi.

 Naglasila je kako se ovim projektom nastoji pobuditi zajednica na intenzivnu brigu o sugrađanima u potrebi, i to na dostojanstven način uz slogan - ne pitam, ne molim, uzmem, a kad budem mogao i sam napunim frižider.

- U ovom frižideru dobrote, rekla bih, kućici dobrote, jest slika našega svjetonazora, ljubavi, nutrine. Neka ta slika bude najbolja, neka nam svima održavanje frižidera punim, urednim i primjerenim bude dnevna rutina, došetajte do frižidera, očistite, napunite, skrbite – istaknula je Popović.