open-navfaktor-logo
search
Manifestacije
Srebrenik otvoreni grad umjetnosti
Svečanim otvaranjem na autentičnom lokalitetu stare kule, srebreničke Gradine ovaga vikenda otvorena je 43. po redu manifestacija Srebrenik otvoreni grad umjetnosti.
23.08.2020. u 19:31
get url
text

Iako zbog mjera sprečavanja širenja koronavirusa, skromnije nego proteklih godina, tradicija je ipak nastavljena i Srebrenik je i ove godine otvorio svoja vrata umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

- Ceremoniju svečanog otvaranja OGUS-a nastojimo, kad god to vremenske prilike dozvole, upriličiti na Gradini, kako bi sadržaj ove manifestacije približili najljepšem dragulju našeg grada, kojem iz godine u godinu nastojimo vratiti stari sjaj. S tim u vezi, svake godine imamo po jedan infrastrukturni objekat kojim se uređuju kako sadržaj tako i pristupne komunikacije kompleksa Starog grada - rekao je Omerović.

Otvaranju OGUS-a prisustvovala je i delegacija Vlade TK, predvođena ministrom trgovine, turizma i saobraćaja Edinom Buševcem, koji je pozdravio nastojanja Srebreničana da i u ovim teškim vremenima nastoje održati tradiciju ove značajne kulturne manifestacije. 

U muzičko-dramskom programu učestvovali su srebrenički glumac Siniša Kahvić i sazlija Ahmet Hogić. U likovnoj koloniji ovogodišnje manifestacije boravit će sedam likovnih umjetnika iz BiH i Hrvatske, koji će svojim djelima obogatiti fundus likovne galerije srebreničkog OGUS-a.

Program svečanog otvaranja ove manifestacije odvijao se uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuke Kriznog štaba FBiH, a tako će biti i narednih dana. Manifestacija traje do 25. augusta, navodi se u saopćenju Općine Srebrenik.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.