open-navfaktor-logo
search
Obraćanje za pamćenje
Srđan Đoković uporedio Novaka s Isusom, premijera Australije nazvao skotinom, a cijeli svijet je protiv Srba
Novaku Đokoviću zabranjen je ulazak u Australiju, gdje je trebao igrati prvi Grand Slam sezone i turnir koji je osvajao osvajao čak devet puta - Australian Open.
06.01.2022. u 19:10
get url
text

Đoković nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali je s medicinskim izuzećem i obrazloženjem zašto ne smije primiti vakcinu odletio za Melbourne, a tamo ga je dočekala prava drama.

Proveo je nekoliko sati u pritvoru na aerodromu, a potom je premješten u migrantski hotel. Dobio je odbijenicu za ulazak u Australiju.

VEZANI TEKST - U ponedjeljak odluka o vizi za Novaka Đokovića, prvi reket svijeta ostaje u izolaciji
 

- Viza gospodina Đokovića je ukinuta. Pravila su pravila, posebno kada su naše granice u pitanju i niko nije iznad toga. Naša rigoroznost je ključni razlog što Australija ima najmanji procenat smrtnosti od koronavirusa u svijetu i nastavit ćemo sa takvim mjerama predostrožnosti - poručio je premijer Australije Scott Morrison.

Slučaj Đoković je tema broj 1 u svijetu sporta, a danas su u Beogradu konferenciju za medije održali članovi Đokovićevog tima, a "briljirao" je njegov otac Srđan Đoković.

Đoković senior nazvao je premijera Australije skotinom, Novaka je uporedio s Isusom Kristom. Tu nije bio kraj kontroverznih i besmislenih izjava.

Po ustaljenoj matrici "cijeli svijet protiv Srba" rekao je da je odbijenica iz Australije gaženje cijelog srpskog naroda koji kroz čitavu historiju nikada nikog nije napadao. Možda je zaboravio agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

Srbiju je smjestio u dio "slobodarskog svijeta", s Istočnom Evropom, Rusijom, Kinom, Indijom, Brazilom, Afrikom Južnom Amerikom.

VEZANI TEKST - Otac Novaka Đokovića razočaran usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici: Poraz za mene
 

- Oni ga drže u zarobljeništvu, a on je naš ponos. Novak je Srbija, a Srbija je Novak. Oni gaze Novaka, a time gaze i Srbiju i srpski narod. Mi smo civiliziran narod koji se uvijek branio i nikada nije napadao kroz čitavu historiju. Naš Srbin je ponos čitavog slobodarskog svijeta, svojim ponašanjem prema organizatorima i svima u svijetu pokazuje iz kakvog naroda dolazi. Srbi su ponosan narod i ponose se našim Novakom i našim svjetlom na kraju tunela. To je naš Novak i to nam neće ugasiti politička oligarhija... Ti političari..- govorio je Đoković u jednom dahu.

Vrhunac obraćanja bila je rečenica:

VEZANI TEKST - Čanak o Đokovićevoj drami: Nije užasan tretman prema Srbinu, nego prema magarcu
 

- Isusa Krista su razapinjali na krst i on je izdržao i dalje je živ među nama, a Novaka isto razapinju, pokušavaju ga baciti na koljena i raditi mu sve i svašta. Moja pokojna baba Sara iz Šavnika je pričala "sram vas bilo gu*ice kad obraza nemate"... Da to rade Novaku, najboljem teniseru na svijetu, najboljem čovjeku na svijetu, sram ih bilo. Ali opet kažem, on će izdržati.

U javnost se pokušava plasirati informacija da je Novak Đoković rampu u Australiji dobio što je Srbin, iako je istina da mu je ulazak u državu zabranjen zbog toga što nije vakcinisan.

Brzo je klasičnu zamjenu teza provalio političar Nenad Čanak.

- Užasan tretman prema Srbinu. Prema Srbinu. Pa, je***, nije užasan tretman zato što je Srbin nego zato što magarac nije vakcinisan - reagirao je Čanak dok je je trajala drama u Melbourneu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.