Srceparajuća priča o napuštenom psu

objavljeno: 13.02.2018. u 13:37

Vozačica pod imenom Maria, kako prenosi Daily Mail, u Rusiji je snimila video u kojem kujica Dinka u očaju trči za automobilom vlasnika, koji su je napustili. 

- Ostavili su je blizu šume, jednostavno sjeli u auto i otišli. Loša cesta ih je usporila pa nisu uspjeli tako brzo voziti. Kujica je za autom trčala dugo, sve dok se nije iscrpila i odustala. Čak je u nekoliko navrata skočila pred automobil i na neki način molila da je uzmu. Oni su stali, pričekali da im se nakratko izgubi iz vida i opet krenuli - istakla je ona.

Snimka je razljutila brojne ljubitelje životinja koji su iskritizirali vlasnike zbog tako nemilosrdnog i bezosjećajnog postupanja, a oni su ipak negirali  da je pas njihov tvrdeći kako je Dinka lutalica koju oni tek povremeno nahrane kada je primijete kako luta okolicom Rostova.

- Dinka je odavno napuštena. Nju i njenih šestero štenaca povremeno smo hranili. Dinka je više puta, nakon što ih nahranimo, trčala za automobilom. Zatim stane i vrati se štencima – istakli su vlasnici.

Ljubitelji životinja odlučili su ovu priču istjerati do kraja i pomoći psu koji toliko traži pažnju i njegu od jedine osobe koja za nju brine. Sada traže udomitelja za Dinku i njene psiće te skupljaju novac kako bi kujicu sterilizirali i cijepili, prenosi Daily Mail.